Boşuna her hafta "pazartesi sendromu" yaşamadığımızın kanıtı: Haftanın diğer günlerine nazaran pazartesi günleri kalp krizi geçirme riskimiz çok yüksek. Çünkü kalp krizleri genellikle pazartesi sabahları saat 7 ila 10 arasında gerçekleşir. Buna herhalde hiç şaşırmadınız; çünkü hafta başı stresin en yoğun olduğu dönem. En düşük yoğunluk ise cumartesi günleri yaşanır. İskoçya’da yapılan bir araştırmaya göre, haftanın diğer günlerinde kalp krizi geçiren insanların sayısı pazartesi günlerine göre %20 daha az.
İnsan vücudunun inanılmaz yapısı!
Binlerce yıllık bilgi birikimiyle bile vücudun işleyişine tam anlamıyla hakim olunabilmiş değil.Bu konuyla ilgili uzmanlar tarafından araştırmalar şaşırtmaya devam ediyor. İşte çok sıradan görünen vücut fonksiyonlarımızın altında yatan gerçekler...
İnsan beyni, tahmin edilenden çok daha karmaşık ve etkileyici bir yapıya sahip. En köklü ve en popüler bilim dergilerinden olan Scientific American'ın 2010'da yayımladığı makaleye göre insan beyni yaklaşık 2.5 pb (petabyte) yani 2.5 milyon gb’lik bir dijital hafızayla aynı kapasitede bilgi depolayabiliyor. Temel Brittanica ansiklopedilerinin 70 tb ve en geniş internet veri tabanlarının yaklaşık 2-3 pb'lik bir kapasiteye sahip olduğu düşünülürse, tek bir insan beyni tüm bu kaynakların karşısında tek başına durabiliyor.
Buna ek olarak geceleri uyuyamayan insanlar aşırı zekaya sahip oldukları için uyuyamıyor. Yapılan araştırmalara göre, IQ’su yüksek kişiler geceleri geç yatıp sabahları geç kalkıyorlar. Yani siz tam bir gece kuşuysanız, bu sizin o muhteşem zekanızın bir göstergesi. Ayrıca yüksek IQ'nun rüya görmekle de bağlantılı olduğu keşfedilmiş. Eğer uyku sırasında çok rüya görüyorsanız, bu da sizin zeki olduğunuzu gösteriyor.
Tüm acıların kaynağı olan beyin, kendi üzerinde ağrıyı veya acıyı hissedemiyor. Bunun sebebi ise, acı reseptörlerine sahip değil. İşte burada devreye beynin etrafında yer alan dokular, kan damarları, dış sinirler ve kaslar giriyor. Ağrının kaynağı olan yerler, tam da bu bölgeler.