Günün bir kısmında oruç tutup bir kısmında yemek yeme odaklı olan Intermittent Fasting diyeti, eğer ki doğru şekilde yapılırsa iştah kontrolünü kolayca sağladığı için yağ oranını azaltma da oldukça etkili olabilir.
Ayrıca yapılan araştırmalar bu diyetle kilo vermenin mümkün olduğunu gösterdiği gibi aynı zamanda kandaki glikoz ve kolesterol seviyelerini azaltmaya ve dengelemeye de yardımcı olur. Intermittent fasting diyetinin, metabolizma sağlığını korumaya yardımcı olduğu hatta ömrü uzattığı bile söyleniyor.
Ne yediğin değil ne zaman yediğin önemli!
Intermittent Fasting diyeti, son zamanlarda kilo vermek isteyenlerin sıklıkla kullandığı bir yöntem. Oruç diyeti olarak da bilinen bu yöntemde önemli olan yiyecek kısıtlamak değil, sadece zamana bölmek. Bu diyette öğünleri günün 8 saatine bölerek, kalan 16 saat boyunca yiyeceklerden uzak durulması gerekiyor. İşte son zamanların tercih edilen ilginç Intermittent Fasting diyeti...
Intermittent Fasting diyetinin sık tercih edilmesinin sebebi ise katı kurallar ve düzenlemeler yerine, kolay ve minimum çabayla gerçek sonuçlar sağlayabiliyor olması…
Intermittent Fasting diyetinde besin kısıtlamasını sorunlu tutmasa da makarna, ekmek ve patates gibi karbonhidrat yerine ise yumurta, avokado, yeşil sebzeler, yağlı tohumlar gibi sağlıklı diyette bulunması gereken besinler tavsiye edilir.
Intermittent Fasting diyetinde 16/8 metodu sık tercih ediliyor.
Bu popüler diyeti uygulamanın birçok farklı yolu keşfedilmiş durumda. Bu yolların hepsi etkili olabilir. Intermittent fasting yapmanın en iyi yolu diye bir şey olmadığı söylenirken en çok ise 16:8 metodunun tercih edildiği biliniyor.
16/8 Metodu: yiyecek ve kalori içeren içecek tüketimini günde sekiz saat ayarlanmış bir şekilde sınırlamak ve kalan 16 saat boyunca yiyeceklerden uzak durmayı içerir.
İstediğiniz saat aralığını tercih edebileceğiniz bu metod sırasında; yemek yemediğiniz saatlerde, kan şekeri seviyesini dengelemek ve açlığı kontrol altında tutmak için gün boyunca eşit aralıklarla birkaç küçük öğün ve atıştırmalık yemeniz ise önerilir.
Bunun dışında diyetinizin sağlık üzerindeki potansiyel faydalarını en üst düzeye çıkarmak için, yeme süreleriniz boyunca besleyici yiyecek ve içecekleri tercih etmek önemlidir.