"İnternetin en etkili 25 ismi" listesinde Suriyeli Bana da var!

"İnternetin en etkili 25 ismi" listesi yayınlandı. Listede Halep’teki katliamdan kaçarak ailesiyle Türkiye’ye sığınan yedi yaşındaki Bana Alabed de yer aldı.

"İnternetin En Etkili 25 İsmi" listesinde bu yıl ABD Başkanı Trump ve şarkıcı Rihanna gibi isimlerin yanı sıra Halep'teki katliamdan kaçarak Türkiye'ye gelen 7 yaşındaki Bana Alabed de yer aldı.

Dünyanın en prestijli dergilerinden Time'ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "İnternetin En Etkili 25 İsmi" listesinde Rihanna, Kim Kardashian ve Donald Trump gibi isimlerin yanı sıra Suriye savaşını sosyal medyadan dünyaya duyuran 7 yaşındaki Bana Alabed de bulunuyor. Dergi, Şam rejimi saldırılarının en şiddetlendiği zamanlarda Twitter üzerinden paylaşımlar yapan Bana için "Çok az sayıda gazetecinin bölgeye girebildiği bir dönemde anlattıklarıyla Suriye iç savaşı hakkında farkındalık yarattı" ifadelerini kullandı. Bana'nın "Bombalar yağmur gibi üzerimize yağıyor" ve "Erkek kardeşlerim çok korkuyor ve ben onların korkmasını istemiyorum" gibi Twitter paylaşımları da Time'ın tanıtıcı yazısında yer aldı.

Halep'teki sivil yerleşim bölgelerine düşen bombaları en çıplak haliyle gösterdiği için sosyal medyanın yanısıra dünyanın ana akım medya kuruluşlarının da dikkatini çeken Bana, Halep'in muhaliflerin elinden çıkmasıyla birlikte bölgeden tahliye edilerek Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler arasındaydı.

VATANDAŞLIK VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bana ve Alabed ailesini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlamış, vatandaşlık vermişti. Listedeki diğer isimler arasında Harry Potter romanlarının İngiliz yazarı J. K. Rowling, ABD Başkanı Donald Trump, müzisyen Rihanna ve Katy Perry, reality şov yıldızı Kim Kardashian, muhalif Rus siyasetçi Aleksey Navalny ve Koreli müzik grubu BTS de yer aldı.

"İnternetin en etkili 25 ismi" listesinde Suriyeli Bana da var! ile ilgili etiketler Suriye Rihanna Trump bana internetin en etkili ismi
GÜNÜN VİDEOSU

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suç makinesi adliye götürülürken "Ben öldürmedim" dedi

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suç makinesi adliye götürülürken "gencecik polisi şehit ettin pişman mısın?" sorusuna "Öyle bir şey yok. Bana saldırdılar" diye cevap verdi.