Irak’ta 88 milyar dolarlık potansiyel Türkiye’ye göz kırpıyor

Türkiye son yılların en önemli projelerinden olan 17 milyar dolarlık Kalkınma Yolu’nu gerçekleştirmek için Irak’la imzayı attı. Böylece Irak, uzun süren siyasi gerilimlerin ardından Türkiye’nin en yakın ortağı olduğunu gösterdi. İşte detaylar...

Proje, Basra’dan Türkiye sınırındaki Ovaköy’e 1190 km uzunluğunda. Kalkınma Otoyolu projesi, Asya ile Avrupa arasındaki seyahat süresini Türkiye üzerinden önemli bir ölçüde azaltacak.

Irak’ta 88 milyar dolarlık  potansiyel Türkiye’ye göz kırpıyor

Öyle ki, Fav Limanı'ndan yola çıkacak bir geminin Süveyş Kanalı üzerinden Avrupa'ya ulaşması arasında geçecek olan süre ile Kalkınma Yolu üzerinden aynı yükün Avrupa'ya ulaşması arasında 15 günlük bir kazanım sağlayacak. İşte böyle önemli bir çıpa ile birbirine bağlanan Türkiye ve Irak arasında inşaat alanında da önemli işbirlikleri gündeme geldi. Bir dönem inşaatta en büyük pazar olan Irak, yine aynı seviyeye geliyor. Bu nedenle de Irak’ın en büyük inşaat, elektrik, altyapı ve iklimlendirme fuarı Construct Iraq 2024, yeni iş bağlantılarına zemin oldu. Irak’ın şu an için yeniden imar projeleri değeri 88 milyar dolar. Bu kapsamda Irak pazarına giriş için önemli bir platform olan fuar, Irak’ın tüm vilayetlerinden özellikle Bağdat, Musul, Süleymaniye, Kerkük, Necef ve Kerbela gibi önemli şehirlerden profesyonel ziyaretçiler Türk şirketlere büyük ilgi gösterdi.

So Fuar grubu organizasyonunda gerçekleşen fuar, inşaat sektöründeki yenilikleri sergilemenin yanı sıra Electric Iraq ve HVAC-R Iraq fuarlarıyla eş zamanlı olarak düzenlendi. Çin, Kuveyt ve Türkiye’den resmi ülke katılımları öne çıkarken, Bahreyn, B.A.E., Bulgaristan, Hindistan, Irak, İran, İtalya, Lübnan, Mısır, Ürdün gibi ülkelerden de katılımcılar yer aldı.

Irak’ta 88 milyar dolarlık potansiyel Türkiye’ye göz kırpıyor ile ilgili etiketler ekonomi Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Sokaktaki silahlı çatışmada sıkılan kurşunlar Anadolu Efesli Stanley Jonhson'ın evini buldu

Anadolu Efes'in yeni transferlerinden Stanley Jonhson'un oturduğu dairenin camına sokaktaki silahlı çatışmanın kurşunları isabet etti. Olayla ilgili polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına aldı.