İran dini lideri Hamaney tüfekle Cuma hutbesi verdi: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız!

İran'In dini lideri Ali Hamaney'in 5 yıl sonra ilk kez bugün İmam Humeyni Camii'nde cuma namazı kıldırıp vaaz verdi. Mahşeri kalabalığa seslenen Hamaney, "İsrail'e en hafif yanıtı verdik, yanıtımız hukuka uygundu. Gerekirse İsrail'i yine vuracağız." dedi. Hamaney'in hutbeyi yanındaki tüfekle vermesi dikkat çekti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in bugün Tahran'da cuma namazını kıldırması ve İsrail'e yönelik füze saldırısının ardından İran'ın planlarına ilişkin vaaz verdi. 

Hamaney neredeyse beş yıl sonra ilk kez Cuma namazının ardından vaaz verdi.  Hamaney'in bu konuşması, 7 Ekim 2023'te başlayan İsrail-Hamas çatışmalarının yıl dönümünde üç gün önce geldi. 

İran dini lideri Hamaney tüfekle Cuma hutbesi verdi: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız!

5 YIL SONRA İLK KEZ CUMA NAMAZI KILDIRIP VAAZ VERİYOR

İran'daki en yüksek otoriteye sahip olan dini lider Hamaney,  resmi internet sitesinde belirtildiği üzere, 5 yıl aranın ardından Tahran'ın merkezinde camide namaz kıldırarak vaaz verdi. 

Hamaney'in konuşması, 30 Eylül günü İsrail'in hava saldırılarında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için düzenlenecek "anma töreninin" ardından yaptı. 

İran dini lideri Hamaney tüfekle Cuma hutbesi verdi: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız! - Resim : 2

 İşte Hamaney'in binlerce kişiye verdiği vaazdan öne çıkanlar:

"Allah'ım senden yardım istiyorum ve sana tevekkül ediyorum. Hem yaptıklarımıza hem söylediklerimize dikkat edelim. Siz Müslümanlar birbirinizle gönül birliği kurarsanız Allah'ın merhameti sizleri de kapsayacaktır. Allah'ın rahmeti Allah tarafından indirilen bütün kullarını kapsamaktadır.

"AKSA TUFANI DOĞRU BİR HAREKETTİ"

İran’ın düşmanı, Filistin, Lübnan, Yemen, Suriye ve Irak’ın da düşmanıdır. Bugün halklar uyandı, İslam ümmeti komploları yenebilir. Filistin halkı, toprağını ve evini işgal eden bu düşmanlara karşı savunma hakkına sahiptir. Onların hakkıdır. Filistin halkı, onların karşısında durma hakkına sahiptir. Hiçbir mahkeme, merkez, uluslararası kurum Filistin halkına itiraz etme hakkına sahip değildir. Kendi topraklarını savunuyorlar. Bu yüzden Aksa Tufanı hareketi doğru bir hareketti, Filistinlilerin hakkıydı.

İran dini lideri Hamaney tüfekle Cuma hutbesi verdi: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız! - Resim : 3

"İSRAİL'İ GEREKİRSE YİNE VURACAĞIZ"

Ne acele edeceğiz, ne de tereddüt edeceğiz. Yaptığımız her şey yasaldı, en hafif yanıtı verdik. Yanıtımız hukuka uygun. Siyonist rejime yapılabilecek en az şeyleri yaptık.

İsrail'i gerekirse yine vuracağız. Birlik ve uyanık olmalıyız. Bizi bölmek ve yönetmek istiyorlar. Ama müslüman ülkeler uyanıyor. İran'ı hedef alanlar Filistin'i hedef alıyorlardır.

İran dini lideri Hamaney tüfekle Cuma hutbesi verdi: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız! - Resim : 4

"HİZBULLAH VE HAMAS'IN VARLIĞI ASLA BİTMEYECEK"

Nasrallah vücudu ile aramızdan ayrıldı ancak onun yolu ve sesi her zaman içimizde sonsuza kadar yaşayacak. O direnişin yüce bir bayrağıydı, zalim düşmanlar karşısında dimdik duruyordu. O mazlumların sesiydi. Bu savaşta gücünüzü gösterin, direniş gösterin ve düşmanı bozguna uğratın. Ey vefalı Lübnan halkı, Ey Hizbullah genleri sizler kahramansınız. Bu korkak düşman Hizbullah ya da Hamas'ın varlığını asla bitiremeyecek. Allah yolunda savaşımız devam edecek. Zafere yakınız ama onlar suikastlarla, yıkarak ve sivilleri öldürerek hedeflerine ulaşacaklarını sanıyorlar. Ama sonuç alamadılar."

CAMİ TAMAMEN DOLDU

Hamaney Tahranda cuma namazı kıldıracağı duyulması üzerine Tahran cuma namazı alanı tamamen doldu.

Diğer yandan, dün Reuters'a konuşan kaynaklar, Hamaney'in Nasrallah'ı İsrail'in saldırılarında öldürülmeden önce Lübnan'ı terk etmesi konusunda uyardığını söylemişti.

 

İRAN'DAN İSRAİL'E YÜZLERCE FÜZE SALDIRISI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim akşamı İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti.

Saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti.
İran devlet televizyonu da İsrail'e yaklaşık 200 füze atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

İran dini lideri Hamaney tüfekle Cuma hutbesi verdi: Gerekirse İsrail'i yine vuracağız! ile ilgili etiketler İran İsrail

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Fetövari misyonerlik! Kızılcık Şerbeti'nde kilise sahnesi tepki çekti!Papaz Ünal ailesine vaaz verdi

Her bölümde dini değerleri hedef alan Kızılcık Şerbeti dizisinde dizisinde muhafazakar aile olarak bilinen Ünal ailesinin fertlerine kilisede bir papaz tarafından vaaz verildi. FETÖ'nün 'dinler arası diyalog' faaliyetlerinden mesajlar taşıyan o anlar büyük tepki çekti. RTÜK Başkanı inceleme başlatıldığını duyurdu.