İran'da neler oluyor? Sosyal medya yasaklandı...

İran'da, yetkililer tarafından 'barışın korunması' gerekçe gösterilerek sosyal paylaşım sitelerine erişim yasaklandı.

İran yetkilileri, ülke çapında devam eden hükümet karşıtı protestoların devam etmesi halinde, protestocuların "demir yumrukla" karşılaşacakları ve "yaptıklarının bedelini ödeyecekleri" uyarısı yaptıktan hemen sonra, sosyal medyada kısıtlamaya gitti.

INSTAGRAM VE TELEGRAM ENGELLENDİ

İran devlet televizyonuna göre, yetkililer protesto gösterileri arasında 'barışın korunması' için geçici olarak Instagram ve mesajlaşma uygulaması Telegram'ı engelledi.

PAYLAŞIMLARIN ÇOĞU SUUDİ ARABİSTAN'DAN

Protestocuların yaygın olarak kullandığı bir hashtagin yüzde 27'sinin Suudi Arabistan'dan, yüzde 26'sının İran'dan, yüzde 7'sinin İngiltere'den, yüzde 5'inin Fransa'dan, yüzde 5'inin Almanya'dan, yüzde 4'ünün BAE'den ve gerisinin de Kanada, İsrail, Polonya, Avustralya, İsviçre, Hollanda, İsveçre ve diğer ülkelerden atıldığını söyledi. Tweetlerin yüzde 74 oranında kullanıcılar tarafından atıldığını aktaran ajans, Riyad ve Mekke'nin tweetlerin yüzde 14'ünün atıldığı şehirler olduğunu ifade etti.

1_7874_2

ÖLÜMLERDEN SUUDİ'LER SORUMLU TUTULDU

İran genelinde üç gün önce başlayan hükümet karşıtı protestoların şiddeti artmaya devam ediyor. Şimdiye kadar protestolar sırasında iki kişi yaşamını yitirirken yetkililer polis güçlerinin ateş açmadığını söyledi ve gerçekleşen ölümlerden Suudi'leri ve dış güçleri sorumlu tuttu.

İran'da neler oluyor? Sosyal medya yasaklandı... ile ilgili etiketler İran protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Halep’e 1 km kaldı! SMDK: ”Operasyonlar sivilleri korumak için”

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) son durum ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.Açıklamada yapılan askeri operasyonun Esed rejimi ve İran'a bağlı mezhepçi militanların sivillere yönelik katliamlarını durdurmak amaçlı olduğu ifade edildi.Bu arada rejim karşıtı güçlerin Halep’e bir kilometre kadar yaklaştıkları ve Esed’in fotoğraflarını kaldırdıkları anlaşıldığı.