İran'dan, İsrail ve ABD'ye şok tehdit: Olacaklardan siz sorumlusunuz!

İran, İsrail'in Yemen'e saldırısını kınayarak, İsrail'in Yemen'deki saldırılarının öngörülemeyen sonuçlarından başta Tel Aviv ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve destekçilerinin sorumlu olacağını bildirdi.

İsrail'in, Yemen'e düzenlediği bombardıman sonrası Orta Doğu'da gerilim artarak tırmanıyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in Yemen'e saldırısını kınadı.

İran'dan, İsrail ve ABD'ye şok tehdit: Olacaklardan siz sorumlusunuz!

''YEMEN'DEKİ SALDIRININ SONUÇLARINDAN İSRAİL, ABD VE DESTEKÇİLERİ SORUMLU OLACAK''

Yazılı açıklama yapan Kenani, saldırının bölgede gerilimin tırmanmasına ve savaşın yayılması riskine yol açacağını ifade etti.

Kenani, İsrail'in Gazze'de işlediği suçların yanı sıra Yemen'deki saldırılarının öngörülemeyen sonuçlarından İsrail ile başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere destekçilerinin sorumlu olacağını belirtti.

Bölgedeki gerilimin temel nedeninin Gazze Şeridi'ndeki sivillere saldırıların devam etmesi olduğunu vurgulayan Kenani, İsrail'in Filistin'deki saldırganlığı devam ettiği sürece bölgeye barışın geri dönmeyeceğini kaydetti.

Kenani, İsrail'in Yemen'e saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılar için acil şifalar diledi.

İran'dan, İsrail ve ABD'ye şok tehdit: Olacaklardan siz sorumlusunuz! - Resim : 2

NETANYAHU'DAN İRAN'A YANIT: HUSİLER, İRAN'IN ŞER EKSENİNİN AYRILMA PARÇASI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajda, Yemen'in Kızıldeniz üzerindeki Hudeyde kentindeki limana düzenlenen hava saldırısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"Husiler, İran'ın şer ekseninin ayrılmaz bir parçasıdır" diyen Netanyahu, son sekiz ayda İsrail'i yüzlerce balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava araçlarıyla hedef aldıklarını belirtti.

Söz konusu saldırıların engellenmesindeki yardımları için ABD ve diğer müttefiklere teşekkür eden Netanyahu, Husilerin en büyük ticaret yollarından birinde seyrüsefer serbestisini tehdit ettiğini savundu.

İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı Hudeyde’deki limanın askeri amaçlar için kullanıldığını iddia eden Netanyahu, "İran tarafından Husilere tedarik edilen ölümcül silahlar için bir giriş noktası olarak kullanıldı." dedi.

Saldırının düşmanlarına "İsrail'in kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer olmadığını açıkça gösterdiğini” savunan Netanyahu, “Her şekilde, her cephede kendimizi koruyacağız. Bize zarar veren herkes saldırganlığının bedelini çok ağır ödeyecek." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail savaş uçakları, akşam saatlerinde Yemen'in Hudeyde kentine bombardıman başlatmıştı. ABD ile koordine olarak düzenlenen bombardımanda Hudeyde Limanı'na onlarca füze atıldı.

 

İran'dan, İsrail ve ABD'ye şok tehdit: Olacaklardan siz sorumlusunuz! ile ilgili etiketler İran İsrail ABD Yemen Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

THY uçağı türbülansa girmişti! 6 kişinin yaralandığı uçağın içinden görüntüler ortaya çıktı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı. Uçağın içinden yeni görüntüler ortaya çıktı.