İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi

Boronkay Holding ve Büyükdere Boronkay Kulübü kurucusu iş insanı Zoltan İrem Boronkay toprağa verildi. Milli binici ve tüfek atıcısı olan körüklü otobüsler ile metrobüsü Türkiye’ye getiren iş insanı Boronkay için Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı Kilisesi’nde bir tören yapıldı. 79 yaşında vefat eden Boronkay’ın kızı Sibel Boronkay, 1980'lerde Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal'ın nişanlısı olarak gündeme gelmişti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Türk iş dünyasının tanınmış ismi Zoltan İrem Boronkay geçtiğimiz gün tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde 79 yaşında yaşamını yitirmişti.


BORONKAY AİLESİ TÜRKİYE’YE MACARİSTAN’DAN GÖÇ ETTİ

Boronkay Holding ve Büyükdere Boronkay Kulübü kurucusu iş insanı Zoltan İrem Boronkay 1920'lerde Macaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş Aşkenaz (Musevi) kökenli bir aileden geldiği biliniyor. Anne tarafından İstanbullu Rum kökenli olan iş insanı Zoltan İrem Boronkay Türkiye’de özellikle toplu ulaşım alanında ilkleri gerçekleşirken biri olarak tanındı.

İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi


İŞ İNSANI BORONKAY KÖRÜKLÜ OTOBÜS VE METROBÜSLERİ İSTANBUL’A GETİRDİ

İş insanı olmasının dışında Milli binici ve tüfek atıcısı olan Zoltan İrem Boronkay yıllar önce ulaşımda yaşanan otobüs sıkıntısını Macaristan’dan getirdiği meşhur İkarus marka körüklü otobüsler ile gündeme gelmişti. İş insanı Boronkay’ın getirdiği körüklü otobüsler İstanbul’da yolcu taşımada büyük kolaylık ve rahatlık sağlamıştı. Yine Boronkay önce Avcılar ile Cevizlibağ arasına konulan metrobüsleri de Macaristan’dan getiren iş insanı olarak biliniyor.

İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi - Resim : 2

BORONKAY AİLESİ TURGUT ÖZAL İLE DÜNÜR OLACAKTI

79 yaşında vefat eden Boronkay’ın kızı Sibel Boronkay, 1980'lerde Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal'ın nişanlısı olarak gündeme gelmişti. Yazılı medyanın magazin muhabirlerinin uzun süre takibe aldıkları Efe Özel ve Selin Boronkay haberleri uzun süre manşetlerde yer almıştı. Gazetecilerin takibinden kaçmak isteyen Efe Özal,yanında Selin Boronkay varken Florya’da kaza yaparak hafif şekilde yaralanmıştı.

İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi - Resim : 3


BORONKAY İÇİN ŞİŞLİ RUM MEZARLIĞI KİLİSESİNDE SADE BİR TÖREN YAPILDI

Kan kanseri hastalığına yakalanan Zoltan İrem Boronkay bir kaç yıl Marmaris’te çocukluk arkadaşı olan reklam ve pr alanında ki ünlü eski işadamı Nail Keçili’nin Marmaris’te bulunan taş evinde kalmıştı. Nişantaşı Amerikan Hastanesi’nde yaşamını yitiren Zoltan İrem Boronkay için Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı’nda bulunan kilisede bir tören düzenlendi.

İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi - Resim : 4

İŞ ADAMLARI HÜSNÜ ÖZYEĞİN,ÖMER DİNÇKÖK VE CEM HAKKO CENAZEDE HAZIR BULUNDU

Törene iş sanat ve spor dünyasından kalabalık kadın ile erkeklerin siyah giyinerek katıldıkları görüldü. Yaklaşık 25 dakika süren kilisedeki dini törene Zoltan İrem Boronkay’ın üniversiteden arkadaşı işadamı Hüsnü Özyeğin çocukluk arkadaşı Ömer Dinçkök ve Cem Hakko’nun da katılması dikkati çekti. Yine tören sonunda iş insanı Boronkay’ın kızları Sibel, Selin ve Simla’nın din adamlarının dualarından sonra tabutunun yanına giderek vedalaştıkları gözlendi.

İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi - Resim : 5

İş insanı Zoltan Boronkay Şişli’de toprağa verildi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.