İşçiler arabalara el koydu! Audi işçisi: Üreten biziz kullanan biz olacağız

Sınıfsal çatışmanın en önemli Marksist sloganı, kapitalizmin kalesi Belçika’da gerçek oldu. ‘Üreten biziz, yöneten de biz olacağız’ sloganı Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi'nin Brüksel'deki fabrikasının çalışanları tarafından, ‘Üreten biziz, kullanan biz olacağız’ şeklinde değiştirildi! Audi işçileri, üretim için yeni model verilmemesi kararı nedeniyle işbaşı yapmadı ve tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koydu. İşte detaylar...

Audi'nin Brüksel fabrikasının yönetimi ile tesiste çalışanları temsil eden sendika üyeleri Volkswagen Grubu tarafından Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmesini protesto etti.

İşçiler arabalara el koydu! Audi işçisi: Üreten biziz kullanan biz olacağız

Yönetim ve sendika temsilcileri arasındaki görüşmeler sonucunda bir uzlaşı sağlanamaması nedeniyle işçiler iş başı yapmadı.

İşçiler, üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarına da el koydu.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini, söz konusu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceğini açıklamıştı. Volkswagen’ın geçtiğimiz günlerde de Almanya'da fabrika kapatmayı planladığı haberleri gelmişti.

İşçiler arabalara el koydu! Audi işçisi: Üreten biziz kullanan biz olacağız ile ilgili etiketler ekonomi Volkswagen Audi
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.