İSG 2. dönem sınav sonuçları açıklanıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği 2. dönem sınav sonuçları sorgula... 16 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği İSG sınav sonuçları için heyecan artıyor. İSG 2. dönem sınav sonuçları 11 Ocak 2018 (bugün) itibariyle açıklanıyor. Sonuçları hangi saatte açıklanacağına dair net bir bilgi yok. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı sonuçları için heyecanlı bir bekleyiş içinde. Sonuç saatiyle ilgili ise bir açıklama yapılmadı. ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr internet adresinden cevaplayabilecektir. İş Sağlığı ve Güveliği sınav sonuçları açıklandı mı? İSG 2. dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı haberimizde...

ÖSYM'den gelecek haber heyecana sebep oluyor. 16 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İSG 2. dönem sınavına katılan adaylar, sonuçlar için aramalarını hızlandırdı. İSG 2. dönem sınav sonuçları 11 Ocak 2018 (bugün) itibariyle açıklanıyor. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin sonuç sayfasından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgisinde doğru/yanlış cevap sayıları ve adayın aldığı puan belirtilecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylar a tebliğ hükmündedir. İş Sağlığı ve Güveliği sınav sonuçları açıklandı mı? İSG 2. dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı haberimizde...

AA_SaAlAAA_ve_GAveliAi_sAnav_sonuAlarA_aAAklandA_mA2124

İSG 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI

İSG sınav sonuçları için meraklı ve heyecanlı bekleyiş sürüyor. 16 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İSG 2. dönem sınavına katılan adaylar, sonuçlar için aramalarını hızlandırdı. İSG 2. dönem sınav sonuçları 11 Ocak 2018 (yarın) tarihinde açıklanacak. Sonuçları hangi saatte açıklanacağına dair net bir bilgi yok. Fakat geçtiğimiz sınav sonuçlarına bakarsak bu sınavın sonuçlarının da öğle vakitlerinde açıklanması bekleniyor.

Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgisinde doğru/yanlış cevap sayıları ve adayın aldığı puan belirtilecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylar a tebliğ hükmündedir.

Soru iptali için yargı yoluna başvurulduğunda yargı yerince bir karar verilinceye kadar değerlendirme yapılmayacak, sınav sonuçları açıklanmayacaktır.

İSG 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI SORGULA

İŞ GÜVENLİĞİ

İş sağlığı ve güvenliği, 'İSG' kanun, yönetmelik ve tebliğler ile çalışanların korunmasını sağlamaya yönelik inceleme ve uygulamalar bütünüdür.

İşçilerin iş kazalarına uğramalarını önlemek amacı ile güvenli çalışma ortamını oluşturmak için alınması gereken tedbirler dizisine “İş Güvenliği” denir.

İşçi sağlığı bilimi; Tüm mesleklerde çalışanların sağlıklarını sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak en üst seviyede tutmak, çalışma şartlarını ve üretim araçlarını sağlığa uygun hale getirmek, çalışanları çalışma ortamlarının tüm zararlı etkilerinden koruyarak işin ve işçinin birbirine uyumunu sağlamak üzere kurulmuş, mühendislik ve tıp disiplinlerini temel alan entegre bir bilim dalıdır.

AA_SaAlAAA_ve_GAveliAi_sAnav_sonuAlarA_aAAklandA_mA3

İŞ GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

Hızlı sanayileşme ve teknolojik gelişmeler ile doğru orantılı olarak özellikle iş yerlerinde çalışan kişilerin güvenliği ile ilgili bazı sorunlar da açığa çıkmıştır. Bu sebeple bir takım önlemleri önceden alarak iş yerlerini güvenli hale getirmek gerekmekte olduğundan iş güvenliği oldukça önem kazanmıştır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ NEDİR?

İş sağlığı ve güvenliği; işin yapılması sırasında iş yerindeki fiziki çevre şartları sebebiyle işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması ile ilgilenen bilim dalıdır. Bir kuruluşun gerçekleştirdiği faaliyetlerden etkilenen tüm insanların (çalışanların, geçici işçilerin, alt yüklenici çalışanlarının, ziyaretçilerin, müşterilerin ve işyerindeki herhangi bir kişinin) sağlığına ve güvenliğine etki eden faktörleri ve koşulları inceleyen bilim dalı olarak tanımlanmaktadır.

İşyerlerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve daha insanî bir iş ortamı meydana getirmek için yapılan metotlu çalışmalar.

Genel anlamda, hem çalışanları korumayı (İş Güvenliği), hem de bütün işletmenin ve üretimin güvenliğini, yani etraftakilerin ve çevrenin korunmasını esas alan tedbirlerin bütünüdür.

İşyerinde çalışan işçilerin sağlığını ve iş güvenliğini sağlamayı, bir başka ifadeyle, işyerinde doğabilecek, iş kazası ve meslek hastalıkları gibi her türlü riske karşı gerekli tedbirleri almayı, bu husustaki şartları yerine getirmeyi, bu hedefleri yerine getirmeye yardımcı olabilecek araç-gereçlerin eksiksiz bulundurulmasını öngören, genelde bunların uygulanmasından işverenin sorumlu tutulduğu ve/fakat işçilerin de, öngörülen tedbirlerle ilgi olarak usul ve şartlara uymalarını isteyen bir kavramdır.

Kanuni Dayanak: 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, işveren ve çalışanların, iş yerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması ve mevcut koşulların iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile hak ve ödevleri düzenler.İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, herhangi bir alanda, herhangi bir unvan ve şekil ile çalışan herkes için geçerlidir. Kamu ve özel sektör ayrımı gibi bir durum 6331 Sayılı Kanun için geçerli değildir. İş yerlerindeki tüm işçi ve işverenlerin, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili görevleri bu kanunda belirtilmiştir.İşçileri iş kazaları ve meslek hastalıklarından korumaya yönelik önlemleri almak ve onları bu konuda bilgilendirmek, İş Sağlığı ve Güvenliğinin temelini oluşturmaktadır. 4857 Sayılı İş Kanunu’nun Beşinci Bölüm’ü (m.77-89) İş Sağlığı ve Güvenliği’ne ayrılmıştır. Bu bölümde; iş sağlığı ve güvenliği konusunda işçilerin ve işverenlerin yükümlülükleri, iş yerinde iş sağlığı ve güvenliğine aykırı bir durumun tespiti halinde iş yerinin kapatılması veya işin durdurulması, iş sağlığı ve güvenliğinin işyeri seviyesinde örgütlenmesi (iş sağlığı ve güvenliği kurulu, iş yeri sağlık birimleri ve iş yeri hekimi, iş güvenliği ile görevli mühendis veya teknik elemanlar, sağlık ve güvenlik işçi temsilcisi), çalışma hayatında kadın ve çocuk işçilerin korunmasına yönelik hükümler düzenlenmektedir.

AA_SaAlAAA_ve_GAveliAi_sAnav_sonuAlarA_aAAklandA_mA6

İSG'NİN BİLİMSEL DAYANAKLARI

Temel Mühendislik Bilimleri
Tıp
Ekonomi
Hukuk
Psikoloji
Sosyoloji

İSG'NİN TÜRKİYE'DE BELİRLENDİĞİ YASALAR

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
4857 Sayılı İş Kanunu
Türk Ceza Kanunu
Borçlar Kanunu
Türk Tabipleri Birliği Kanunu
Çevre Mevzuatı
Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu
Türk Ticaret Kanunu

İSG'NİN İLGİ ALANLARI

İş sağlığı ve güvenliği konusunda işverenin yükümlülükleri
İş sağlığı ve güvenliği konusunda işçilerin yükümlülükleri
İş sağlığı ve güvenliği konusunda devletin yükümlülükleri
İş sağlığı ve güvenliği kurulları
İşyeri sağlık birimleri ve işyeri hekimliği
Çalışma hayatında çocuk işçilerin korunması
Çalışma hayatında kadın işçilerin korunması
İşçi sağlığını olumsuz yönde etkileyen bazı faktörler
Gereğinden fazla sıcak ve nemli ortamlarda veya kirli havada çalışmak.
Yetersiz ışıklandırma.
Fazla gürültü.
Bedeni, gözü ve(ya) kulağı yoğun olarak yoran işler.
Çalışma tempoları.
Ara verme imkanlarının az olması.
Gece işi veya vardiya işler.
Ağır çalışma şartları.
İşyeri atmosferinin kötü olması ve iş stresine sebebiyet verebilecek bütün olumsuz etkenler.

İSG 2. dönem sınav sonuçları açıklanıyor! ile ilgili etiketler ÖSYM sonuç sayfası isg 2 dönem sınav sonuçları sorgulama