İŞKUR işçi girişi yap! Tek tıkla kullanıcı girişi...
İŞKUR işçi girişi yap! Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ülkemizde birçok vatandaş tarafından aktif olarak kullanılan bir platform. İş arayanların üyelik yaptırdığı ve ardından kullanıcı paneli aracılığıyla giriş yaptığı ve iş aradığı İŞKUR işçi girişi sayfası hakkında internette birçok araştırma yapılıyor. Kullanıcı girişi nasıl yapılıri iş arayan girişi nereden yapılır gibi sorulara yanıt aranıyor. Konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. İşte İŞKUR işçi girişi yap! Detaylar haberimizde...
İŞKUR işçi girişi yap! Türkiye'de iş arayan binlerce vatandaşın aktif olarak kullandığı ve kontrol ettiği bir sistem olan İŞKUR işçi girişi ve paneli her gün internette araştırılıyor. Biz de sizler için en kolay şekilde İşkur kullanıcı girişi yapabileceğiniz linkleri araştırdık ve haberimize ekledik. Peki giriş nereden ve nasıl yapılır? İşte İŞKUR işçi girişi yap ve tüm detaylar...
İŞKUR İŞÇİ GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
İŞKUR İŞÇİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?
İşkur’a giriş yapmak için öncelikle (www.iskur.gov.tr) adresine tıklayarak siteye giriniz (veya yukarıdaki linke tıklayınız). Açılan sayfada sağ üst tarafta “İnternet Şubesi” butonuna tıklayın. Açılan sayfada İş arayan iseniz iş arayan kısmındaki girişe, işveren iseniz işveren kısmındaki girişe tıklayınız.
İş Arayan Olarak giriş yapmak için TC Kimlik no ve şifre girmeniz yeterli. İş Arayan Olarak Kayıt Olmak için ise, eğer daha önce üye olmadıysanız giriş sayfasında TC kimlik numaranızı isteyen kısmın altında Yeni Üye yazısını göreceksiniz. Yeni Üye yazısına tıklayınız. Karşınıza gelecek üye sözleşmesini okuduktan sonra üyelik sözleşmesinin altındaki “onaylıyorum” butonuna tıklayarak işleme devam edin.
Bütün bilgileri girdikten sonra ileri butonuna tıklayarak işleme devam edin. İşlem bittiğinde giriş ekranına geri dönün ve TC Kimlik numaranızı, şifrenizi girerek giriş yapın. Giriş yaptığınızda bu sayfa açılacaktır. Yapmak istediğiniz işlemi seçebilirsiniz.
İşveren Olarak giriş yapmak için de işveren kısmındaki giriş yazısına tıklayınız. Karşınıza çıkan sayfada bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer daha önce üye olmadıysanız giriş yazısına tıklamak yerine üye ol yazısına tıklamanız gerekiyor. Üye ol butonuna tıkladıysanız karşınıza çıkan sayfada “okudum, kabul ediyorum” ibaresini işaretleyip ileri butonuna tıklamanız gerekiyor.
Çıkan sayfada sizden istenen bilgileri doldurarak ileri butonuna tıklamanız ve işlemi devam ettirmeniz gerekiyor. İşlem bittiğinde giriş ekranına dönerek TC Kimlik numaranız ile giriş yapabilirsiniz.
İŞKUR
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.
Tarihçe
II. Dünya Savaşını müteakip dönemde sosyal devlet prensibinin dünyada revaç bulması dolayısıyla Türkiye’de de bir kamu istihdam kurumu kurulması gündeme gelmiş ve 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı kanun ile “İş ve İşçi Bulma Kurumu” adı ile bir kurum kurulmuştur. Bölge Müdürlükleri şeklinde tesis olunan İş ve İşçi Bulma Kurumu, iş arayanları ve işverenleri bir araya getirmek şeklinde özetlenebilecek olan temel istihdam hizmeti yanında özellikle 1960’lardan itibaren yoğun olarak yurt dışına işçi gönderilmesi ile ilgili görev ifa etmiştir.
Uluslararası ILO sözleşmeler gereği tamamen lağvedilmeyen ancak oldukça küçülen kurum, Soğuk Savaş sonrası dönemde gelişen 3. kuşak insan hakları anlayışının hükûmetler üzerindeki oluşturduğu etki ile reformlardan payını almıştır. 2003 yılında çıkarılan 4857 sayılı yeni İş Kanunu yanında İş ve İşçi Bulma Kurumu da 4904 sayılı kanun ile Türkiye İş Kurumu’na dönüştürülmüştür. Bu doğrultuda özellikle 2000’lerden itibaren bir sosyal politika aracı olarak çıkan işsizlik sigortası kavramının uygulamaya 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile bir İşsizlik Sigortası Fonu kurularak görevin İŞKUR’a verilmesi üzerine kurumun kayıtlı iş arayan ve işveren veri tabanları çok büyümüştür.