İsmail Saymaz: Basın tarihinin en büyük skandalı
Firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz ile gazeteci Veyis Ateş'in arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmesi gündeme bomba gibi düştü. Ateş'in Korkmaz'dan 10 milyon Euro talep ettiği belirtilen konuşmayı Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, bu yaşananları 'basın tarihinin en büyük skandalı' olarak tanımladı.
Olayı Sezgin Baran Korkmaz'ın yakın çevresine soran Sözcü yazarı İsmail Saymaz, görüşmenin bu yıl 7 Ocak'ta yapıldığını kaydetti.
Veyis Ateş'in Korkmaz'ı aradığını belirten Saymaz, yazısında şunları aktardı:
"Ankara'da olduğunu ve çeşitli resmi görüşmeler yapacağını iddia ederek, “Haksızlığa uğradığınızı biliyorum. Vicdanım elvermedi. Devreye giriyorum. Bir klik var. Kliği çözmemiz lazım” dedi.
Korkmaz, “Nasıl çözeceğiz?” diye sordu.
Ateş, “Borcu sileceksin, bir de 10 milyon Euro vereceksin. Arada bazı arkadaşlar var. Hakkında medyada yapılan olumsuz algı tersine dönecek” diye yanıt verdi.
Ateş'in bilmediği bir şey vardı:
Korkmaz, 12 dakikalık görüşmeyi kaydetmişti."
Olayın Sedat Peker videolarıyla gündeme geldiğini hatırlatan Saymaz, Habertürk'te yaşananları da köşesinde aktardı. Veyis Ateş'in iddiaları başta kesin bir dille reddettiğini belirten Saymaz, önce yazılı bir açıklama hazırladığını ancak bu açıklamayı paylaşmadığını ifade etti.
Saymaz, bunun üzerine Ateş'in, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ tarafından süresiz izne çıkarıldığını açıkladı.
BAZI AK PARTİ'LİLER DE KAYDI DİNLEDİ
Ses kaydını bazı AK Parti'lilerin dinlediğini işittiğini ifade eden Saymaz, "Buna rağmen Ateş susuyor. Korkmaz ise yakın bulduğu gazeteciler üzerinden şantaja uğradığını iddia ediyor." dedi.
BASIN TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALI
Saymaz, yazısını şöyle sürdürdü:
"Korkmaz ve Ateş arasındaki görüşme, içeriği doğruysa, Türk basın tarihinin en büyük skandalı olarak anılacak. Bu skandalın siyasi sonuçları da olacak.
Çünkü Ateş'in bazı klik ve lobiler adına arabuluculuk yaptığı iddia ediliyor.
Kimdir bu klik ve lobiler?
Bakanlar mı, siyasiler mi, bürokratlar mı, yargıçlar mı, avukatlar mı?
Ya da hepsi mi?
İşadamlarına çökmek için kasıtlı soruşturmalar açılıyor veya bu süreçler bürokratik çetelerce şantaj ve zenginleşme amaçlı mı kullanılıyor?
Ateş, iddiaları yanıtlamak için artık bir saniye bile beklememeli.
Aynı şekilde Korkmaz, varlığını bana da doğruladığı ses kaydını bugünden tezi yok savcılığa sunarak, suç duyurusunda bulunmalı.
Savcılığa güvenmiyorsa kayıt ve dilekçenin bir örneğini benimle paylaşabilir.
Söz, yayınlayacağım."
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ