İsmailağa Cemaati 'Son bulmalı' demişti, RTÜK inceleme başlatmıştı! Kızıl Goncalar dizisinin setinde güvenlik artırıldı

FOX TV'de ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisi bazı sahneleri nedeniyle sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti. İsmailağa Cemaati, 'Kızıl Goncalar dizisi son bulmalı'' şeklinde paylaşım yaptı. RTÜK ise dizi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Tüm bu yaşananların ardından Kızıl Goncalar dizisinin setinde güvenliğin artırıldığı öğrenildi.

FOX TV'de ekrana gelen başrollerinde Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın yer aldığı Kızıl Goncalar dizisi ilk bölümüyle tepkilerin odağı haline geldi. Dizinin bazı sahnelerinde İslami değerlerin kötü gösterildiği gerekçesiyle sosyal medya kullancılarından Kızıl Goncalar dizisine tepki yağdı.

İSMAİLAĞA CEMAATİ: KIZIL GONCALAR DİZİSİ SON BULMALI!

İsmailağa Cemaati dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yaptı. Paylaşımda şöyle denildi: “Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

Dizinin kaldırılması için sosyal medya ve WhatsApp gruplarında kampanya başlatıldı. Gruplarda İslam'ın kötü gösterildiği gerekçesiyle RTÜK'e şikayet yapılması için çağrıda bulunuluyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, Twitter hesabından dizinin incelendiğini ifade etti. Şahin, "FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

İsmailağa Cemaati 'Son bulmalı' demişti, RTÜK inceleme başlatmıştı! Kızıl Goncalar dizisinin setinde güvenlik artırıldı

RTÜK İNCELEME BAŞLATTI!

Tarikatları ve Ahileri hedef alan sahneleriyle tepki çeken dizinin ilk bölümünün ardından sosyal medya kullanıcıları dizinin yayından kaldırılması için RTÜK'ü göreve çağırdı. RTÜK'ten konuyla ilgili açıklama geldi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, FOX TV'nin "Kızıl Goncalar" adlı dizisine ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "FOX TV'de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir." ifadeleri kullandı.

İsmailağa Cemaati 'Son bulmalı' demişti, RTÜK inceleme başlatmıştı! Kızıl Goncalar dizisinin setinde güvenlik artırıldı - Resim : 2

SETTE GÜVENLİK ARTIRILDI!

Öte yandan 10 Haber'den Müge Dağıstanlı, Kızıl Goncalar'ın setinde güvenliğin artırıldığını yazdı.

YAPIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA!

Dizinin yapım şirketi Gold Film de özetle “Dizimiz toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime ayna tutması için kurgulandı. Dizi kurgu bir hikayedir. Ne belgesel ne de haber dosyasıdır" şeklinde açıklama yaptı.

Dağıstanlı'nın yazısında şu ifadeler yer aldı: "Dizinin İstanbul-Şişli’deki tanıtım afişlerine boyalı saldırı düzenlendi. Sette güvenlik artırıldı. Reytingi de iyi gelen dizinin çekimleri hızla devam ediyor. Bu arada ilk bölümün 15 milyon lirayı bulduğunu belirtelim. Setlere on yıl sonra dönen Özgü Namal bölüm başına 900 bin, yani aylık 3 milyon 600 bin liraya imza attı."

 
 

İsmailağa Cemaati 'Son bulmalı' demişti, RTÜK inceleme başlatmıştı! Kızıl Goncalar dizisinin setinde güvenlik artırıldı ile ilgili etiketler Kızıl Goncalar
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.