İspanya 4. kupasıyla turnuvada rekoru kırdı, tarihi yeniden yazdı!

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) final maçında, İspanya Milli Futbol Takımı, İngiltere Milli Futbol Takımı'nı 2-1'lik skorla mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Bu sonuçla İspanya, 4. kez şampiyon olarak Avrupa Futbol Şampiyonası'nı en fazla kazanan takım ünvanını elde etti.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) final maçında, İspanya Milli Futbol Takımı, İngiltere Milli Futbol Takımı'nı 2-1'lik skorla mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Bu sonuçla İspanya, 4. kez şampiyon olarak Avrupa Futbol Şampiyonası'nı en fazla kazanan takım ünvanını elde etti.

Bu turnuva öncesinde Almanya ile birlikte 3'er şampiyonluğu bulunan ve en fazla mutlu sona ulaşan 2 takımdan biri olan İspanya, 4. kez şampiyon olarak Avrupa Futbol Şampiyonası'nı en fazla kazanan takım ünvanını elde etti.

İspanyollar, 5. kez mücadele ettiği finalde 4. kez kupaya uzandı.

İspanya, 1964, 2008 ve 2012'de de şampiyonluğa ulaşırken, 1984'te ise ikinci oldu.

İSPANYA 7'DE 7 İLE ŞAMPİYON

Finalde İngiltere'yi yenerek şampiyonluğa ulaşan İspanya, EURO 2024'te oynadığı tüm maçları kazandı.

İspanyollar, turnuvada Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk, Gürcistan, Almanya, Fransa ve son olarak İngiltere'yi mağlup etti.

DE LA FUENTE, İLK AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU SEVİNCİNİ YAŞADI

İspanya Teknik Direktörü Luis de la Fuente, takımının başında ilk kez Avrupa şampiyonluğu sevincini yaşadı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın ardından İspanya'nın başına geçen 63 yaşındaki deneyimli teknik adam, geçen sezon UEFA Uluslar Ligi'nde de İspanya'yı şampiyonluğa ulaştırmıştı.

İspanya, finalde Hırvatistan'ı penaltılarla mağlup ederek 2022-2023 sezonunda Uluslar Ligi'ni kazandı.

 

İspanya 4. kupasıyla turnuvada rekoru kırdı, tarihi yeniden yazdı! ile ilgili etiketler İspanya İngiltere Euro 2024 Avrupa Şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.