İsrail basını yazdı: İran devrim muhafızları Kudüs gücü komutanı İsmail Kani, İsrail ile ilişkileri nedeniyle sorgu sırasında kalp krizi geçirdi!

İranlı tuğgeneral ve Kudüs Gücü komutanı İsmail Kani, İsrail ile istihbarat bağları sürdürdüğü şüphesiyle soruşturma altına alınıp Tahran'da sorgulanmaya alınmıştı. Sorgulama sırasında Kani, kalp kriziyle sonuçlanan stres yaşadı. Kani'nin genelkurmay başkanının da İsrail ile bağ kurduğundan şüpheleniliyor.

İranlı tuğgeneral ve Kudüs Gücü komutanı Esmail Kani, İsrail ile istihbarat bağları sürdürdüğü şüphesiyle soruşturma altına alınıp Tahran'da sorgulanmaya alınmıştı. Sorgulama sırasında Kani, kalp kriziyle sonuçlanan stres yaşadı. Kani'nin genelkurmay başkanının da İsrail ile bağ kurduğundan şüpheleniliyor.

Sky News'in Arapça kolu bugün (perşembe) Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kani'nin İsrail ile iletişim kurduğundan şüphelenildiğini bildirdi.

Rapora göre, Kani bir istihbarat ihlaliyle ilgili sorguya çekildi ve soruşturma sırasında kalp krizi geçirdi, ardından hastaneye kaldırıldı. Sky News ayrıca Kani'nin genelkurmay başkanının İsrail ile iletişim kurmaktan şüphelenildiğini bildirdi. 

Son günlerde, Devrim Muhafızları sözcüsünün Kani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu iddia etmesinin ardından Kani'nin İran'ın Yüce Lideri Ali Hamaney'den fahri ödül alması gerektiği bildirildi. Daha önce Kani'nin Eylül ayı sonlarında Hasan Nasrallah'ın suikastından iki gün önce Beyrut'ta olduğu iddia edilmişti.

Geçtiğimiz hafta ortaya atılan haberlere göre, Kani, Nasrallah'ın yerine geçmesi beklenen Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinden Hişam Safi el-Din'i hedef alan Dahiya'daki saldırının ardından birkaç gündür İran rejimiyle temasta bulunmamıştı.

New York Times, Kani'nin saldırıdan önce Beyrut'taki Hizbullah karargahını ziyaret ettiğini bildirdi. Bu haftanın başlarında, Kani'nin yardımcısı Ariaj Masjedi, komutana iyi durumda olduğunu ve görevlerini yerine getirdiğini belirterek raporlara değindi. Masjedi, geçen Pazar günü 'birçok kişi Kani'nin nerede olduğunu soruyor. Sağlıklı ve aktif' dedim.

İsrail basını yazdı: İran devrim muhafızları Kudüs gücü komutanı İsmail Kani, İsrail ile ilişkileri nedeniyle sorgu sırasında kalp krizi geçirdi! ile ilgili etiketler İsrail İran Kudüs
GÜNÜN VİDEOSU

Rize'de temizlik işlerinde çalışan babasına duygulandıran doğum günü sürprizi

Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli İsmail Yılmaz’a eşinin ve kızının yaptığı doğum günü jesti sosyal medyayı salladı. 22 yaşındaki kızı Aydanur belediyeyle işbirliği yaparak unutulmaz bir sürpriz hazırladı.