İsrail bir kez daha BM kulesini vurdu!

İsrail yine BM'yi hedef aldı. Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü, İsrail ordusuna ait bir tankın UNIFIL’e ait gözetleme kulesine ateş açtığını bildirdi. Açıklamada "Bir kez daha UNIFIL mevzilerine doğrudan ve kasıtlı olarak ateş açıldı" denildi.

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), sabah saatlerinde İsrail ordusuna ait bir tankın UNIFIL’e ait gözetleme kulesine ateş açtığını bildirerek, "Bir kez daha UNIFIL mevzilerine doğrudan ve kasıtlı olarak ateş açıldı" açıklamasını yaptı.

İsrail, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’nü (UNIFIL) bir kez daha hedef aldı. UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, “Bu sabah Kafer Kela yakınlarındaki bir mevzide bulunan barış gücü askerleri, İsrail ordusuna ait Merkava tipi tankın gözetleme kulesine ateş açtığını gözlemledi. İki kamera tahrip oldu ve kule hasar gördü” denildi.

UNIFIL mevzilerine bir kez daha doğrudan ve kasıtlı olarak ateş açıldığı aktarılan açıklamada, “İsrail ordusu ve tüm aktörlere BM personeli ile mallarının emniyet ve güvenliğini sağlama, BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YARALI VEYA ÖLÜ HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ

Saldırıda, BM askerlerinin yaralanıp yaralanmadığına dair bilgi verilmedi.

İSRAİL ORDUSU BM BARIŞ GÜCÜ ASKERLERİNE SALDIRMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin hafif yaralandığını duyurdu.

UNIFIL'den yapılan yazılı açıklamada, Lübnan-İsrail sınırında Mavi Hat'ta devam eden gerginliğe işaret edildi.

İsrail ordusunun Ras Nakura ve diğer bölgelere kara saldırısı düzenleyerek Hizbullah militanlarıyla çatışmalara girdiği belirtildi.

UNIFIL'ın Ras Nakura'daki karargahı ve çevresinin birçok kez hedef alındığı belirtilen açıklamada, İsrail ordusuna ait Merkava tipi tankın Ras Nakura'da UNIFIL karargahındaki bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin gözlem kulesinden düştüğü ve yaralandığı bildirildi.

 

İsrail bir kez daha BM kulesini vurdu! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Başakşehir 5. Etap'ta korkutan yangın! Alevler iki binanın çatısını sardı...

Başakşehir 5. Etap Hisar Sitesi'nde bulunan 10 katlı bir binanın çatısında yangın çıktı. Tadilatın olduğu sırada çıkan yangın yan binaya da sıçradı. Yangın üzerine bölgeye itfaiye sevk edildi. İtfaiye ekiplerince alevler kısa sürede kontrol altına alındı.