İsrail, Han Yunus'ta güvenli alan ilan ettiği bölgedeki eve saldırdı! 50 Ölü, onlarca yaralı

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail’in “güvenli olduğunu” ilan ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırıda yaralanan 90'dan fazla kişi Nasır Hastanesi'ne ulaştığı belirtildi. İşte detaylar...

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, İsrail’in “güvenli olduğunu” ilan ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırıda yaralanan 90'dan fazla kişi Nasır Hastanesi'ne ulaştığı belirtildi. 

İsrail, Han Yunus'ta güvenli alan ilan ettiği bölgedeki eve saldırdı! 50 Ölü, onlarca yaralı

Al Jazeera'nin Gazze'deki ekibinin aktardığına göre; İsrail'in düzenlediği baskında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un batısındaki yer alan El-Mevasi bölgesinde bir ev hedef alındı. 

İsrail güçleri, 7 Mayıs'ta Mısır sınırındaki Refah'a başlattıkları operasyonun ardından yerinden edilenlerin Han Yunus'a taşınmasını emrettikten sonra El Mevasi'yi "güvenli bölge" ilan etmişti. 

Sağlık kaynakları, İsrail'in Han Yunus'un batısındaki el-Mevasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında 50'den fazla kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi de bir açıklama yaparak saldırıda aralarında sivil savunma personelinin de bulunduğu 100'den fazla kişinin öldüğünü ya da yaralandığını duyurdu.

Sahadan aktarımlara göre İsrail ordusu yerlerinden edilmiş Filistinlilerin üzerine beş füze attı. Saldırılar çadırların ve El-Mavasi'deki bir su damıtma ünitesinin yakınına isabet etti ve çok sayıda can kaybına yol açtı.

Nasır Hastanesi: Daha fazla yaralı kabul edemeyiz 

Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nden bir yetkili, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada hastaneye 20'den fazla ceset ve onlarca yaralının ulaştığını söyledi. 

Yetkili, sağlık ekiplerinin daha fazla yaralı kabul edecek kapasiteye sahip olmadığını ve sivil savunma ekiplerinin İsrail'in el-Mevasi'de bombaladığı bölgeden yaralıları kurtarmaya devam ettiğini vurguladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yaralılar arasında Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi'nde tedavi altına alınmaya çalışılan "ciddi vakaların" da bulunduğu belirtildi. Hastaneye 90 yaralının ulaştığı kaydedildi. 

İsrail, Han Yunus'ta güvenli alan ilan ettiği bölgedeki eve saldırdı! 50 Ölü, onlarca yaralı ile ilgili etiketler İsrail Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.