İsrail: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!

İsrail ordusu, Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın kızı Zeynep Nasrallah'ın da hava saldırısında öldürüldüğü bildirildi. Doğrulanması halinde, Zeynep'in ölümü Hizbullah açısından önemli sembolik anlamlar taşıyabilir ve grubun İsrail ile tırmanan çatışmaya vereceği yanıtı etkileyebilir.

Son dakika haberi: İsrail ordusunun Arapça konuşan sözcüsü Avichay Adraee, İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği hava saldırılarında, Lübnan Hizbullahı lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü söyledi.

Açıklamada Nasrallah'ın yanı sıra Hizbullah'ın sözde Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki'nin de öldürüldüğü belirtildi.

NASRALLAH'IN KIZI DA ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın kızı Zeynep Nasrallah'ın , İsrail'in Cuma günü Beyrut'un güney banliyölerindeki Hizbullah mevzilerini hedef alan hava saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

İsrail'in 12. Kanalı, kadının ölümünü duyurdu fakat Hizbullah veya Lübnan makamlarından henüz resmi bir doğrulama gelmedi.

Hizbullah'a olan açık sözlü bağlılığı ve ailesinin fedakarlıklarıyla tanınan Zeynep, daha önce 1997 yılında İsrail güçleri tarafından öldürülen kardeşi Hadi'nin ölümüyle ilgili kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu.

İsrail: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü!

"KARDEŞİM ŞEHİT EDİLDİĞİNDE TEK BİR GÖZYAŞI DÖKMEDİM"

2022 yılında El-Manar TV'ye verdiği bir röportajda ailesinin tepkisini şöyle anlatmıştı:

"Kardeşim Hadi 'şehit edildiğinde' annemle babam tek bir gözyaşı dökmedi." Bu, ailenin yollarıyla gurur duyduğunu yansıtıyordu.

Annesinin Hadi'nin ölümünü öbür dünyaya giden bir "kısayol" olarak gördüğünü ve ailenin geleneksel olarak yas tutmak yerine onun fedakarlığını onurlandırmayı seçtiğini belirtti.

ZEYNEP'İN ÖLÜMÜ HİZBULLAH AÇISINDAN SEMBOLİK ANLAM TAŞIYOR

Doğrulanması halinde, Zeynep'in ölümü Hizbullah açısından önemli sembolik anlamlar taşıyabilir ve grubun İsrail ile tırmanan çatışmaya vereceği yanıtı etkileyebilir.

Durum belirsizliğini korurken, soruşturma devam ettikçe daha fazla ayrıntının ortaya çıkması bekleniyor.

Detaylar geliyor...

İsrail: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü! ile ilgili etiketler Hizbullah İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.