İsrail saldırınca Lübnan'a kaçan 233 bin Suriyeli ülkelerine döndü

İç savaştan dolayı ülkelerinden ayrılmak zorunda kalarak Lübnan’a giden 233 bini aşkın Suriyeli, İsrail’in bu ülkeye saldırmasıyla ülkelerine geri döndü. Suriye’ye kaçmak zorunda kalan Lübnanlı sayısı da 100 bine yaklaştı.

SÜPERHABER-ÖZEL

İsrail’in Lübnan’a saldırıları arttıkça Lübnan’dan çevre ülkelere göçte de artış yaşanıyor. İç savaştan dolayı bu ülkeye kaçan Suriyeliler de dahil olmak üzere çok sayıda kişi Suriye’ye kaçtı. Suriye’ye kaçmak zorunda kalanlardan 233 bini aşkınını sayıda daha önce Lübnan’a kaçmak zorunda kalan Suriyeliler oluşturuyor. Ayrıca 86 bini aşkın Lübnanlı da Suriye’ye kaçmak zorunda kaldı.

BİR GÜNDE YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

BAAS’ın yayın organı El Vatan’a konuşan Göçmenlik ve Pasaport Dairesi’nden bir kaynak, sadece Pazar günü Suriye’ye giriş yapan Lübnanlı sayısını 3 bin 651 olarak açıkladı. Kaynak ayrıca 5 bin 317 Suriyelinin de ülkelerine geri döndüğünü belirtti.

Suriye’de Lübnan’dan gelenlerin sağlık, gıda, sıhhi, psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak için merkezler oluşturuluyor. Bu merkezlerin Şam, Lazkiye, Humus, Tartus ve Şam kırsalında olduğu kaydediliyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.

İsrail saldırınca Lübnan'a kaçan 233 bin Suriyeli ülkelerine döndü

SURİYE KIZILAYININ VERİLERİ

Suriye Kızılayının verilerine göre Humus, Şam kırsalı ve Hama'da yaklaşık 230 ailenin yer aldığı 5 barınma merkezi donatılarak 10 bin 348 kişiye mobil kliniklerle hizmet verildi, sağlık hizmetleri ve ilk yardım sağlandı.

BM: “Lübnan’dan Suriye'ye göç edenlerin sayısı 100 bine ulaştı”

RUS ORDUSU DA YARDIM EDİYOR

Lübnanlı ailelere yardımda Suriye’deki Rus ordusunun da katkıda bulunduğu belirtiliyor. Hmeymim hava üssündeki Rus koordinasyon merkezi, Lazkiye'deki Subay Dağ Evleri Kulübü'nde ev sahipliği yaparak gıda yardımı sağladı.

 

 

İsrail saldırınca Lübnan'a kaçan 233 bin Suriyeli ülkelerine döndü ile ilgili etiketler Lübnan Suriye İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Minibüste üniversiteli 2 kıza cinsel saldırı; makyajlı sapık tutuklandı

Yalova'da üniversite ile KYK yurdu arasında yolcu taşıyan minibüste 2 kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yusuf Yılmaz isimli şahıs tutuklandı. Şüphelinin makyajlı olarak minibüste yolculuk ettiği anlar, cep telefonu ile görüntülendi.