İsrail savaş uçakları, Yemen'e hava saldırısı başlattı!

İsrail, Yemen'e hava saldırısı başlattı. Yemen'deki İran destekli Husiler, saldırılara karşılık verileceğini duyurdu. Husiler ayrıca, tüm Arap ülkelerine de uyarıda bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırılarını sürdüren İsrail, Yemen'e bombardıman başlattı. Husiler, saldırılara karşılık verileceğini duyurdu.

İSRAİL, YEMEN'E BOMBARDIMAN BAŞLATTI

İsrail merkezli Haaretz gazetesinde yer alan habere göre İsrail savaş uçakları, Yemen'e hava saldırısı başlattı. Saldırıda Hudeyde limandaki petrol yüklü tankerler havaya uçtu.

İsrail'in saldırılarının, Husilerin Perşembe günü İHA ile Tel Aviv’deki ABD Elçiliği’ne yakın bir binayı vurmasına misilleme olduğu iddia edildi.

İsrail savaş uçakları, Yemen'e hava saldırısı başlattı!

HUSİLERDEN ARAP ÜLKELERİNE PEŞ PEŞE UYARI

Husiler, saldırıyla ilgili jet hızında bir açıklama yaptı. İsrail'in saldırılarına karşılık verileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Saldırılarımızı durdurmaya çalışacak tüm Arap ülkeleri de İsrail gibi saldırıya uğrayacak.

Yemen'in Gazze'ye karşı tutumu sağlam ve değişmeyecek, Yemen'in Gazze'yi destekleyen operasyonları da durmayacak. Bu saldırıya karşılık verilmesi kaçınılmazdır ve Yemen halkı tüm şer odaklarından daha güçlüdür.''

İsrail savaş uçakları, Yemen'e hava saldırısı başlattı! - Resim : 2

''BİZ İMAN, HİKMET, CİHAD VE SEBAT ÜLKESİ YEMEN'İZ''

''Bizler Gazze'nin katledilmesine eyleme geçmeden tanık olmaktansa şehadeti ve fedakarlığı tercih eden bir halkız.

Bizler aynı zamanda hedef alındıklarında geri çekilmeyen, bunun yerine yüzleşme ve tepki vermenin gerekliliğine olan kararlılığını ve inancını artıran bir halkız.

Biz iman, hikmet, cihad ve sebat ülkesi Yemen'iz."

İsrail savaş uçakları, Yemen'e hava saldırısı başlattı! ile ilgili etiketler İsrail Yemen Savaş Husiler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.