İsrail'de skandal anket! "Filistinlilere tecavüz edilmesi savaşın bir gereği"

İsrail'in işkence üssü Sde Teiman'da Filistinli bir rehineye İsrail askerlerinin toplu tecavüz etmesi büyük tepki çekerken İsrailli Yahudiler skandalı destekledi. Ülkede yapılan anketlere göre %65 oranında İsrailli, Filistinlilere tecavüz edilmesini savaşın bir gereği olarak görüyor. 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480’i çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 265 Filistinli öldü, 93 bin 144 kişi yaralandı.

İsrail askerlerinin ağustos ayında Negev Çölü'ndeki Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan bir Filistinliye tecavüz ettiği anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri büyük tepki çekerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

ÜLKEDE 9 TECAVÜZCÜ  İSRAİLLİ ASKERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ VAR

Görüntülerin dünyaya yayılmasınında ardından 9 İsrailli asker tutuklandı ama İsrailliler bu olaya tepki gösterdi. 

Kalabalık bir grup gözaltına alınmaları protesto etmek amacıyla gözaltı merkezini ve askeri mahkemeyi bastı.

 Birçok Filistinli, Sde Teiman'da askerler tarafından cinsel istismara uğradıklarını söylese de ülkede yapılan INSS anketinin sonuçları kan dondurdu. 

"FİLİSTİNLİLERE TECAVÜZ SAVAŞIN BİR GEREĞİ"

Yapılan anketin sonuçlarına göre İsrailli Yahudilerin %47'si Gazze savaşında İsrail'in uluslararası hukuka uymaması gerektiğini savurken, %65 oranında İsrailli ise Filistinlilere tecavüz edilmesini savaşın bir gereği olarak görüyor. 

Kaynak: Middle East Eye

 

 

İsrail'de skandal anket! "Filistinlilere tecavüz edilmesi savaşın bir gereği" ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.