İsrail'den 21 günlük ateşkes çağrısına ret! Netanyahu Lübnan'a saldırı emri verdi

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun ABD ile Fransa'nın öncülüğünde İsrail-Hizbullah arasında yapılan 21 günlük ateşkes çağrısına olumlu cevap vermediğini, orduya tüm gücüyle saldırılarına devam etmesi talimatı verdiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu öncesi Lübnan'a saldırıların devam edeceğini açıklamasının ardından dünya nihayet harekete geçti. ABD ve Fransa öncülüğünde 21 günlük acil ateşkes çağrısı yapıldı. İsrail hava saldırılarında ölenlerin sayısı 700'e yaklaşmış durumda. Ancak dünya barış beklerken İsrail kana susamış halde savaşa devam edeceğini açıkladı.

ATEŞKES HABERLERİ YALANLANDI

İsrail Başbakanlık Ofisinden Lübnan'daki Hizbullah ile geçici ateşkese yakın olunduğuna dair medyada çıkan haberlere yalanlama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkes haberleri doğru değil. Netanyahu, ABD ve Fransa'nın sunduğu teklife henüz cevap vermedi. Kuzeydeki (Lübnan sınırı) çatışmaların azaltılmasına yönelik haberler de gerçeği yansıtmıyor. Başbakan, İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne sunulan planlara göre tüm gücüyle saldırılara devam etmesi yönünde talimat verdi. Ayrıca Gazze'deki çatışmalar, savaşın tüm hedeflerine ulaşılıncaya kadar devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

İsrail'de yayın yapan Channel 12, Başbakan Netanyahu'nun ABD ve Fransa'nın yaptığı 21 günlük ateşkes çağrısının ardından orduya Lübnan'a saldırılarını azaltması talimatını verdiği öne sürmüştü. Medyada ayrıca İsrail'in Lübnan'da geçici ateşkese yakın olduğu iddia edilmişti.

İsrail'den 21 günlük ateşkes çağrısına ret! Netanyahu Lübnan'a saldırı emri verdi ile ilgili etiketler İsrail Lübnan
GÜNÜN VİDEOSU

Serhat Akın’ı vuranlar yerde fotoğrafını çekti!

Fenerbahçeli eski futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın’ın, program çıkışında silahlı saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. SuperHaber, Serhat Akın’a ateş edenlerin, yerde yaralı halde cep telefonuyla ile fotoğrafının çektikleri bilgisine ulaştı. Polis, kamera ve mobese kayıtlarını inceleyerek, saldırganlara ve talimatı verenlere ulaşmaya çalışıyor.