İsrail'den dindar Yahudileri ayaklandıracak yeni karar! Hükümet resmen onayladı...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ultra Ortodoks koalisyon ortaklarının şiddetle karşı çıkmasına rağmen Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun gelecek aydan itibaren Ultra Ortodoks Yahudileri askere almaya başlayacağını duyurdu

Gazze Şeridi'nde masum sivillere yönelik katliam saldırılarına devam eden İsrail'de yeni bir kriz patlak verdi. İsrail ordusu, Gazze'deki direniş grupları karşısında verdiği askeri kayıpları sonucunda ülkeyi ayaklandıracak kararı resmen onayladı. 

İsrail'den dindar Yahudileri ayaklandıracak yeni karar! Hükümet resmen onayladı...

İSRAİL, ULTRA ORTODOKS YAHUDİLERİN DE ASKERE ALINACAĞINI DUYURDU

Savunma Bakanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Yoav Gallant, bu sabah İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer yetkililerle dindar Yahudilerin silah altına alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İsrail'den dindar Yahudileri ayaklandıracak yeni karar! Hükümet resmen onayladı... - Resim : 2

İSRAİL ORDUSUNUN TAVSİYESİ ONAYLANDI

Gallant, Halevi ve diğer yetkililerle yaptığı toplantının ardından, Ultra Ortodoks (Haredi) Yahudilerin ağustostan itibaren askere alınmasına ilişkin İsrail ordusunun tavsiyesini onayladı.

İsrail'den dindar Yahudileri ayaklandıracak yeni karar! Hükümet resmen onayladı... - Resim : 3

 "OPERASYONEL BİR GEREKLİLİK VE KARMAŞIK SOSYAL BİR MESELE" 

Toplantıda, Ultra Ortodoks Yahudilerin askere alınmasının "operasyonel bir gereklilik ve karmaşık sosyal bir mesele" olduğunu vurgulayan Gallant ile Halevi, Ultra Ortodoks askerlerin "yaşam tarzlarını sürdürmelerine" izin verilmesi gerektiğini belirtti.

İsrail'den dindar Yahudileri ayaklandıracak yeni karar! Hükümet resmen onayladı... ile ilgili etiketler Binyamin Netanyahu İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.