İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde 8 katlı bir binayı vurdu. İsrail ordusu, 12 kişinin öldüğü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanı Fuad Şükrü'nün hedef alındığını kaydetti. Hizbullah'ın iki numaralı ismi olarak bilinen Fuad Şükrü'nün İsrail devlet televizyonu tarafından söz konusu saldırıda öldürüldüğü bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı ise saldırıda 1 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığı duyurdu.

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Şiilerin yoğun yaşadığı bölgeyi vurdu. Saldırıda üst düzey bir Hizbullah komutanı hedef alındı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından saldırıda 1 kişinin öldüğü, 35 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI DOĞRULADI

İsrail ordusu, Beyrut'ta hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. Dürzi köyü Mecdel Şems'e düzenlenen saldırıdan sorumlu olan Hizbullah komutanının hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusu saldırının tamamlandığını duyurdu. Lübnan sınırındaki savunma düzeninde bir değişikliğe gidilmeyeceği belirtildi.

Hizbullah'a yakın kaynaklar komutanlarının hedef alındığını doğruladı.

İsrail Savunma Bakanı, saldırının ardından sosyal medyasında paylaştığı mesajında Hizbullah'ın tüm kırmızı çizgileri aştığını söyledi.

SALDIRIDA HİZBULLAH'IN İKİ NUMARASI HEDEF ALINDI

İsrail basını, saldırıda Hizbullah Komutanı Fuad Şükrü'nün hedef alındığını duyurdu. Fuad Sukar, Hizbullah'ın iki numaralı ismi olarak biliniyor. Fuad sukar, Hizbullah'ın askeri faaliyetlerinden sorumluydu.

Fuad Şükrü, Hajj Muhsin ismiyle de tanınıyor. Hizbullah lideri Nasrallah'ın üst düzey danışmalarından biri.

İsrail ordusuna göre Fuad Şükrü, Hizbullah'ın güdümlü füze projesinden sorumlu komutanıydı.

Fuad Şükrü, 1983'te Beyrut'ta Amerikan üssüne düzenlenen saldırıdaki sorumluluğundan dolayı ABD tarafından da aranıyordu.

İSRAİL: FUAD ŞÜKRÜ SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail devlet televizyonu KAN, hedef alınan Hizbullah Komutanı Fuad Şükrü'nün saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

LÜBNAN: BM'YE ŞİKAYET EDECEĞİZ

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib açıklamalarda bulundu. Buhabib, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısına Hizbullah'ın vereceği yanıtın gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla 'orantılı' olmasını umduğunu belirtti.

Buhabib, ayrıca İsrail’i BM Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceklerini açıkladı.

MECDEL ŞEMS SALDIRISI

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı ise Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

 

İsrail'den Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın katili ya da katilleri bu videoda mı saklı? Kadını bakın nasıl susturdular?

Diyarbakır'ı Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra bu sabah cansız bedenine ulaşılmıştı. Cenaze hazırlıklarına başlayan köyden sosyal medyaya servis edilen bir video ise Narin'in katilini ya da katillerini mi saklıyor sorusunu akıllara getirdi.