İsrail'in hesabı şaştı! Küçük düşürmek istedikleri Sinvar efsaneleşiyor

HAMAS’ın şehit lideri Yahya Sinvar’ın videolarını, şehit naaşını yayınlayarak onu küçük düşürmek isteyen İsrail’in hesabı şaştı. Hücum yeleği giyerek kahramanca çarpışması, bir kolunu kaybetmesine rağmen drone’u devre dışı bırakmaya çalışması Filistinliler arasında dillerden dillere dolaşıyor. Bu durum İsrail basınının da dikkatini çekti

SUPERHABER - ÖZEL

HAMAS lideri Yahya Sinvar’ın şehit olduğu saldırı sonrasında İsrail propaganda aygıtının Sinvar’ı küçük düşürmek için, onun naaşının fotoğraflarını ve ardından da bir drone çekimiyle son görüntülerini yayınlaması ters etki yaptı. Fotoğraflar ve görüntü, Filistinliler arasında “kahramanların ölme şekli” olarak konuşulmaya başlandı. İsrail basını bu durumu haberleştirirken, İsrail savaş makinası istediği sonucu alamamış gözüküyor.

Sinwar'ın daha önceki konuşmalarında, kalp krizi veya araba kazasından ölmektense İsrail'in elinden ölmeyi tercih edeceğini söylediği sözleri Filistinliler tarafından internette defalarca paylaşıldı.

Sinvar, "Düşmanın ve işgalin bana sunabileceği en güzel hediye, beni öldürmeleri ve onların elinden şehit olmamdır" demişti.

İsrail’in propaganda sitelerinden The Times Of Israel, yayınladığı haberde Filistinlilerin görüşlerine yer verdi. “Gazzeli bir baba için, Yahya Sinwar'ın bir insansız hava aracını sopayla püskürtmeye çalışırken ölmesi ‘kahramanların ölme şekliydi’ diğerleri içinse gelecek nesiller için bir örnekti” diyen yayın organının aktardığı görüşler şöyle:

- "Askeri yelek giyerek, tüfek ve el bombalarıyla savaşarak öldü ve yaralandığında ve kanarken bir sopayla savaştı. Kahramanlar böyle ölür. Bu videoyu oğullarım ve gelecekte torunlarım için günlük bir görev haline getireceğim." - İki çocuk babası 60 yaşındaki Adel Rajab.

- "Dün geceden beri videoyu 30 kez izledim, ölmenin daha iyi bir yolu yok" - Gazze'de taksi şoförü olan 30 yaşındaki Ali.

- "Tünellerin içinde saklandığını söylediler. Hayatını kurtarmak için yanında İsrailli tutukluları tuttuğunu söylediler. Dün, işgalin Mayıs ayından beri faaliyet gösterdiği Rafah'ta İsrail askerlerini avladığını gördük. Liderler böyle yürür, elinde tüfekle. Sinwar'ı bir lider olarak destekledim ve bugün onunla bir şehit olarak gurur duyuyorum." - dört çocuk annesi, yerinden edilmiş 42 yaşındaki Rasha.

7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunu desteklemediğini belirten Rajab isimli bir Filistinli de, yayın organına “Ancak ölüm şekli bir Filistinli olarak beni gururlandırdı" açıklamasını yaptı.

 

 

İsrail'in hesabı şaştı! Küçük düşürmek istedikleri Sinvar efsaneleşiyor ile ilgili etiketler İsrail Hamas Yahya Sinvar
GÜNÜN VİDEOSU

Yenidoğan Çetesi mağduru anne hastane önünde isyan etti! "Üç sefer entübe ettiler bebeğimi!"

Bebeklerin ölüme terk edildiği hastanelerden biri olan Avcılar Hospital'ın önüne giderek kapıları yumruklayan acılı bir annenin feryadı yürekleri dağladı. Bebeğinin 2 ay yoğun bakımda yatırıldığını belirten anne "2 kilo 400 gram ile yattı, 2 kilo 100 gramla çıktı. Süt sağdık getirdik, vermediler. Çöpe attılar. 3 sefer entübe ettiler bebeğimi." dedi.