İsrail'in kalleş savaşı! İşte Lübnan'daki telsizlerin patlatılma anı!

İsrail Lübnan'da çağrı cihazlarından sonra yeni bir saldırı daha düzenledi. Bu kez de Hizbullah'ın kullandığı telsiz cihazlarını patlattı. O anlar kameralar tarafından kaydedildi. İşte yaşananlar...

İsrail, Lübnan’da ikinci siber saldırıyı gerçekleştirdi. İsrail, Hizbullah üyelerine ait farklı model telsizler patladı. Dün akşam saatlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta gerçekleşen çağrı cihazı saldırısına bir yenisi eklendi. Lübnan’ın Tire ve Beyrut kentlerinde Hizbullah üyelerine ait yaklaşık 500’e yakın çağrı cihazı patladı. Patlamanın şiddetiyle ev ve araçlarda yangın çıktı. Lübnan medyası, başkent Beyrut'un güneyi ve ülkenin güneyinde Hizbullah'a ait telsizlerin patlatıldığını aktardı.

PATLAMALAR CENAZE TÖRENİ YAKINLARINDA YAŞANDI

Kaynakların Reuters haber ajansıyla paylaştığı bilgilere göre, patlamalardan Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlenen cenaze töreninin yakınlarında yaşandığı belirtildi.

KATİL İSRAİL BU KEZ TELSİZLERİ PATLATTI

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, bu kez Hizbullah üyelerinin kullandığı telsizler hedef alındı. Üst düzey kaynakların kullanılan telsizlerin hedef alındığını doğrularken, güvenlik birimlerinin konuyu detaylı olarak araştıracağı aktarıldı.

CİHAZLAR BEŞ AY ÖNCE SATIN ALINMIŞ

Söz konusu telsizlerin Hizbullah tarafından yaklaşık 5 ay önce çağrı cihazlarıyla birlikte satın alındığı ifade ediliyor.

BM: KABUL EDİLEMEZ

Birleşmiş Milletler’den (BM) katil İsrail’in siber saldırılarına ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Lübnan ve Suriye'de eş zamanlı çağrı cihazı patlamaları şok edici ve bu patlamaların siviller üzerindeki etkileri kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

KATİL İSRAİL’DEN İKİNCİ SİBER SALDIRI

Dün akşam saatlerinde Hizbullah üyelerinin çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatılmıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail'in kalleş savaşı! İşte Lübnan'daki telsizlerin patlatılma anı! ile ilgili etiketler Hizbullah Lübnan telsiz saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.