İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu çıktı, ölüm nedeni kesinleşti

Batı Şeria'daki barışçıl gösteride İsrail askerleri tarafından katledilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı. Eygi'nin uzak mesafeden hedef alınarak başından vurulduğu kesinleşti.

İsrail'in katlettiği Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu tamamlandı.

TRT Haber'in ulaştığı otopsi raporuna göre, Batı Şeria'daki bir hayvan hakları gösterisinde öldürülen Eygi'nin uzak mesafeden yapılan atışla hedef alındığı belirlenirken vücudunda 6 adet yabancı metalik cisim bulundu.

İzmir'de düzenlenen otopsi raporunda, vücudunda başka bir DNA'ya rastlanmadı. Merminin kulak arkasında girdiği tespit edildi. Mermi çekirdeğinin yakınında barut izi bulunamadı. Bu da keskin nişancı atışıyla şehit edildiğini doğruladı.

Bodrum Yalıkavaklı bir ailenin kızı olan 26 yaşındaki Eygi'nin cenazesi 14 Eylül'de önce İstanbul'a ardından da babaocağı Didim'e götürülmüştü. Eygi'nin cenazesi için iki noktada da şehit prokolü uygulanırken cenaze namazına devletin üst düzey yetkilileri de katılmıştı.

 

İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu çıktı, ölüm nedeni kesinleşti ile ilgili etiketler Ayşenur Ezgi Eygi
GÜNÜN VİDEOSU

Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e 'rakı' desteği: Rakı içki değildir, rakı vatan sevgisidir!

Özgür Özel'in "CHP iktidara gelince 100'lük rakı 140 TL olacak" vaadini destekleyen Yılmaz Özdil'den şaşkınlık yaratan bir çıkış geldi. Özdil, "Rakı içki değildir, rakı vatan sevgisidir. Rakı Türkiye’dir" dedi.