İsrail’in saldırganlığı dünyayı ekonomik krize sürüklüyor

İsrail, Gazze’de başladığı ve Lübnan’a sıçrayan cinayetleri dünyayı yeni bir ekonomik krize itiyor. Yaptığı soykırımla tüm dünyanın tepkisini çeken İsrail, saldırılarla kendi halkını da mağdur ediyor.

Kredi notları düşen İsrail’in gözü dönmüş saldırıları, petrolün fiyatını 5 günde yüzde 15 artırdı. Bu artış enflasyonla mücadele eden ve enerji ithalatı yapmak zorunda olan ülkeler için yeni bir risk kaynağı oldu.

Artan jeopolitik risklerin gölgesinde petrol cephesinde sert yükseliş yalandı. Neredeyse beş iş günü önce 70 dolar seviyesinden işlem gören kuzey denizi petrolü Brent, İsrail'in İran'ın petrol üretim tesislerine saldıracağı haberi sonrasında %15 yükselerek 81 dolar seviyesine kadar yükseldi. Artan enerji fiyatları, enflasyona karşı cılız da olsa galibiyet ilan eden merkez bankalarının işini zorlaştıracak. Kıbrıs İktisat Bankası analizinde, “Bu da Türkiye net enerji ithalatçısı ülkelerin ise enerji faturalarını kabartarak cari işlemler kanalından da ilave bir zarar verebilecek” yorumu yapıldı.

İsrail’in saldırganlığı dünyayı ekonomik krize sürüklüyor ile ilgili etiketler ekonomi İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Minibüste üniversiteli 2 kıza cinsel saldırı; makyajlı sapık tutuklandı

Yalova'da üniversite ile KYK yurdu arasında yolcu taşıyan minibüste 2 kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yusuf Yılmaz isimli şahıs tutuklandı. Şüphelinin makyajlı olarak minibüste yolculuk ettiği anlar, cep telefonu ile görüntülendi.