İstanbul liseleri yüzdelik dilimleri! 2019 Taban puanları ve başarı sırası!
İstanbul liseleri yüzdelik dilimleri 2019! LGS sınav sonuçları bugün açıklandı. İstanbul'daki liselerin yüzdelik dilimleri ve başarı sıraları ise öğrenciler tarafından büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Öğrenciler puan karşılaştırması yaparak tercih yapacaklar. Detaylar haberimizde...
İstanbul liseleri yüzdelik dilimleri 2019! LGS ile ilgili detaylar bugün gündemde arana konuların başında yer alıyor. LGS sonuçları açıklanmasıyla öğrenciler sonuçlarını sorgulamaya başladı. İstanbul'da yer alan liselerin yüzdelik dilimi ve taban puanları aranıyor. Detaylar haberimizde...
İSTANBUL ATATÜRK FEN LİSESİ
Liseden mezun olan 49 öğrenci tıp fakültesini kazanmıştır. Üniversiteye yerleşen 48 öğrenci de diğer bölümleri kazanmayı başarmıştır. Mühendislik Fakültesini kazananların büyük bölümü Boğaziçi, İtü, Sabancı ve Koç üniversitesini kazanmıştır. Oran olarak en fazla İstanbul Teknik Üniversitesi tercihinde bulunulmuştur. Mezunlarından 2 öğrenci diş hekimliği bölümünü ve 2 öğrenci de hukuk bölümünü kazanmıştır. Üniversiteye yerleşenlerden tıp fakültesine girme oranı %50,5 olarak gerçekleşmiştir.
GALATASARAY LİSESİ
Galatasaray Lisesi mezunlarının %100'ü üniversitelerin lisans bölümlerine yerleşmiştir. Lise mezunlarından 21 tanesi Galatasaray Üniversitesine, 32 tanesi Koç Üniversitesine, 18 tanesi Boğaziçi Üniversitesine, 18 tanesi Bahçeşehir Üniversitesine ve 12 tanesi de Amerika ve İtalya gibi ülkelerde bulunan üniversitelere yerleşmiştir.
BEŞİKTAŞ KABATAŞ ERKEK LİSESİ
İstanbul'daki köklü liselerden bir diğeri de Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi olduğunu belirtmemiz gerekir. 1908 yılında kurulan lise konumu itibariyle de çok özel bir yere sahiptir. 2018 YKS ile üniversiteye yerleşen mezunları içerisinden 54 öğrenci Tıp Fakültesini, 8 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesini ve 8öğrenci de Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Bunun yanı sıra 2018 mezunlarından 36 öğrenci Boğaziçi Üniversitesine, 20 öğrenci İstanbul Teknik Üniversitesine, 6 öğrenci Orta Doğu Teknik Üniversitesine, 17 öğrenci Koç Üniversitesine ve 9 öğrenci de yabancı ülkelerde bulunan üniversitelere yerleşmiştir. 2018 yılının en başarılı lisesi olarak belirtmek doğru olacaktır. Müthiş bir başarı yüzdesi elde edilmiştir.
İSTANBUL FATİH ERKEK LİSESİ
İstanbul Fatih Lisesi, 1884 yılında Fatih ilçesinde kurulan köklü liselerden biridir Üniversite sınavlarında birçok birinciyi mezun eden lise olarak önemli bir yer edinmiştir. 2018 yılı mezunlarından: 33 tanesi Tıp Fakültesine, 88 tanesi başta Almaya Berlin'de bulunan üniversiteler olmak üzere yabancı üniversitelere, 8 tanesi Koç Üniversitesine ve 31 tanesi de Boğaziçi Üniversitesine yerleşmiştir.
2018 LGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ!
LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?
Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirme. e okul sistemi üzerinden MEB'in internet sitesine girdiğinizde sistem size önce yerel yerleştirme butonunu açacak ve yerel yerleştirme için tercihlerinizi tamamlamadan sınavla öğrenci alan okullar için tercih işlemlerini başlatmayacak.
Yerel yerleştirme yaparken dikkat etmeniz gerekenler; Yerel yerleştirmede en çok 5 okul tercih edebilirsiniz. Aynı okul türünden en fazla üç okula yer verebilirsiniz. Örneğin; en çok 3 Anadolu Lisesi ya da Meslek Lisesi veya Anadolu İmam Hatip Lisesi yazabilirsiniz. Diğer iki okul ayrı türde olabileceği gibi farklı okul türlerinden de olabilir.
Yerel yerleştirme tercih butonu açıldığında; "Yeşil" renkteki okullar kendi kayıt bölgenizi, *Mavi renkteki okullar sizin kayıt bölgenize komşu bölgedeki okulları, *Kırmızı renkteki okullar diğer kayıt alanındaki okulları ifade edecektir. Yerleşme ihtimalinizin en yüksek olduğu okul "yeşil" renkle belirtilmiş okul olacaktır. Yerel yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra merkezi yerleştirme tercih işlemlerine başlayabilirsiniz.
YÜZDELİK DİLİM HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Yüzdelik dilim, öğrencinin aldığı yerleştirmeye esas puan ile sınava giren tüm öğrencilerin içinde başarı sıralamasını gösteren değerdir.
Yüzdelik dilim öğrencinin sıralamasına yüz,100, sayısı ile bir oran kurulması ve bu sıralamanın yüzdelik olarak ifade edilmesidir. Yani sıralamanın 100 sayısıyla çarpılması ve sınava giren toplam öğrenci sayısına bölünmesidir.
Örnek vermek gerekirse yüzdelik dilimi %10 olan öğrenci sınava giren bir milyon üç yüz bin öğrenci arasından yüz otuz bininci, 130 000, olmuş demektir. Sınavın taban ve tavan puanları o seneki sıvvan koşullarına göre sürekli değişiklik gösterse de okula giriş için asıl gerekli olan değerin sınav sıralaması olduğu dolayısıyla yüzdelik dilim kullanılarak plan kurulması ve tercih yapılması daha doğru olacaktır.
Yüzdelik dilim, sınava giren adayın sınav sonucunda aldığı puan ile sınava giren tüm öğrencilerin bir orana oturtulduğu, bir başarı sıralama yöntemidir. Yüzdelik dilim sınav sonuç belgesinde il ve ülke genelinde olmak üzere iki ayrı şekilde hesaplanarak açıklanır.
İl geneli hesaba katılarak açıklanan yüzdelik dilim, o öğrenciyle birlikte aynı ilde sınava giren öğrencilerin hesaplamaya dâhil edilmesiyle oluşurken; ülke genelinde hesaplanan yüzdelik dilim ise tüm ülkedeki öğrenci sayısı hesabı dahil edilerek açıklanır.