İstanbul'da 14 resmi hafriyat döküm sahası ve sisteme kayıtlı 13 bin hafriyat kamyonu bulunuyor. Hafriyat kamyonlarını her gün yollarda görmek mümkün. Kimi belirlenen hafriyat döküm sahasına giderken kimi de hafriyat ve moloz alacağı bölgeye gidiyor. Ancak gerek otoyollarda gerek ise şehir merkezinde kuralları ihlal edip aşırı hız yapan kamyonlar var. Bu kamyonlar kazalara da sebebiyet veriyor.
İstanbul yollarındaki büyük tehlike! Her şey 10 TL için!
İstanbul'da son zamanlarda hafriyat kamyonlarının karıştığı kazalarda ciddi bir artış gözlemleniyor. Hafriyat döküm sahalarına yakın olan mahallelerde oturan vatandaşlar ise kamyonların aşırı hız yapmasından şikayetçi. Olay hakkında konuşan bir kamyon sürücüsü ise meslektaşlarının bunu 10 lira sefer ücreti alabilmek adına yaptığını belirtti. İşte detaylar...
Bazı hafriyat döküm sahaları kent merkezinden uzakta bulunan mahallelere yakın noktalarda. Bu mahallelerde yaşayanlar kamyonların yaptığı aşırı hız nedeniyle endişe duyarken, kamyon şoförlerine de tepki gösteriyor. O yerlerden biri Eyüpsultan'a bağlı Ağaçlı Mahallesi. Mahalleye yakın bir noktadan her gün yüzlerce kamyon geçiyor. Ağaçlı Mahallesi sakinleri döküm sahasına giden kamyonlar için geçtiğimiz yıllarda yeni bir yol yapıldığını belirtiyor. Ancak buna rağmen bazı hafriyat kamyonlarının mahalle içine girdiği de ifade ediliyor. Zaman zaman hız yaptıklarını kabul eden hafriyat kamyonu sürücüleri ise aşırı hızın nedeninin daha fazla kazanç sağlamak için olduğunu belirtiyor.
"KORKUSUZ İNSANLAR ÇOK HIZLI GEÇİYORLAR"
Ağaçlı Mahallesi'nde yaşayan ve süratli giden hafriyat kamyonlarına tepki gösteren Sevgi Kaban, "Ben stres yaşıyorum. Buradan bile hızla geçiyorlar. Nedir bu böyle? Korkusuz insanlar, çok hızlı geçiyorlar. Ben hayvanlara da üzülüyorum. Birden köpekler, kediler ezilecek diye korkuyorum. Sen istediğin kadar uyar. Ben bir kere 'burada çocuklar, hayvanlar var' dedim. Umursamıyorlar bile. Zarar vermeyelim diye düşünsünler" diye konuştu.
Ağaçlı'da yaşayan bir başka vatandaş Murat Çapkınoğlu, "Aşırı hız konusunda tedirginiz. Köyde yaşlısı var, çocuğu var. Sokağa çıkıyorlar. Ayrıca evlerde çamaşırlar var. Onlar da bir sorun. Onlar da ekmek parası kazanıyor ama biz de burada oturuyoruz" ifadelerini kullandı.