İstanbul'da mesai saatlerine düzenleme

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının hızla artması yeni kısıtlamaları ve önlemleri de beraberinde getiriyor. İstanbul'da toplu taşımada sosyal mesafenin korunması, mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve çeşitli zaman dilimlerine bölünmesini gündeme getirdi. İstanbul Valiliği'nin toplu taşımada yoğunluğu önlemek amacıyla bir çalışma yaptığı öğrenildi. Yeni mesai saatleri düzenlemesinin özel sektörü de kapsayacağı kaydedildi.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması, birçok tedbiri de beraberinde getirdi. Özellikle büyük kalabalıkların toplandığı ve salgının yeniden ivme kazanmasında etkili olan düğünlere, kına gecelerine kısıtlamalar geldi.

ARTAN VAKALARA YENİ ÖNLEMLER

İstanbul Valiliği düğünler, konserler gibi organizasyonlar için yeni yasaklamalar yayınladı. Yine geçtiğimiz günlerde, toplu taşımanın hınca hınç olmaması, sosyal mesafenin korunması için bazı ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmayacağı duyuruldu.

MESAİ SAATLERİNE DÜZENLEME

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, İstanbul Valiliği de mesai saatlerinin yeniden belirlenmesi ve çeşitli zaman dilimlerine bölünmesi için bir çalışma yürütüyor. Ancak İstanbul'daki uygulama Ankara'dakinden farklı olacak. Yani sadece kamu kurumlarını değil, özel sektörü de kapsayacak şekilde bir çalışma yapılıyor. Valilik, sanayi ve ticaret odasıyla, esnaf odalarıyla toplantılar yapıyor. Bu bağlamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle de perşembe günü bir toplantı yapıldı.

DÜZENLEME ÖZEL SEKTÖRÜ DE KAPSAYACAK MI?

16 milyonluk İstanbul'da yeni mesai düzenlemesinin özel sektörü de içermesi için çalışmalar sürüyor. İstanbul'da mesai saati sabah çok erken saatlerde başlayabilir. Değişikliğinin pazartesi günü şekillenmesi bekleniyor.

İstanbul'da mesai saatlerine düzenleme ile ilgili etiketler İstanbul Valiliği Koronavirüs mesai saatleri özel sektör
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.