İşte Ermenistan’daki o üs... Amerika Kafkaslar’da savaşa mı hazırlanıyor?

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Azerbaycan gezisi sürüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise 21 Eylül’de Ermenistan’a gidiyor. Kafkaslar’da tehlikeli gelişmeleri Amerika’nın iki yıl önce Ermenistan’da askeri bir üs kurarak tetiklediği ortaya çıktı.SuperHaber ABD’nin Azerbaycan-Ermenistan Şartlı sınırın yakınında ki askeri üssün uydu fotoğraflarına ulaştı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Rusya ve Ukrayna Savaşı’nın etkileri Avrupa’ya sıçramadan Kafkaskar’da kendisini gösteriyor.

AMERİKA, ERMENİSTAN SINIRINDA TAM DONANIMLI ASKERİ ÜS KURDU

Azerbaycan ile Ermenistan’ın Karabağ Savaşı’nın ardından Kafkaskar’da dengelerin değiştiği ifade ediliyor.

Bu dengelerin Zengezur Koridoru’nun açılmak istemesiyle Amerika ve Fransa ile Avrupa aleyhine arttığı belirtiliyor. Bu nedenle Azerbaycan ve Ermenistan Şartlı sınırın yakınında Amerika’nın yeni bir askeri üs açtığı ortaya çıktı.

Kafkaslar’da tehlikeli gelişmelere Amerika’nın iki yıl önce Ermenistan’da açtığı tam donanımlı askeri üs ile tetiklediği iddia ediliyor.


AMERİKA KAFKASLAR’DA YENİ SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR?

SuperHaber ABD’nin Azerbaycan-Ermenistan Şartlı sınırın yakınındaki askeri üssün uydu fotoğraflarına ve bilgilerine ulaştı.

Bu bilgilere göre Amerika’ya ait olduğu tespit edilen askeri üssün inşaatına 2022 yılında başlandı. Son uydu fotoğraflarından askeri üsse onlarca teçhizat ve 10'a yakın askeri top aracının getirildiği söyleniyor. Amerika tarafından kurulan askeri üsteki bu tür ölümcül silahların konvansiyonel sınırın birkaç kilometre yakınında konuşlandırılmasının, Ermenistan'ın barış gündemine bağlı olmadığını gösterdiği iddia ediliyor.

İşte Ermenistan’daki o üs... Amerika Kafkaslar’da savaşa mı hazırlanıyor?

İşte SuperHaber'in bilgilerine ulaştığı üssün fotoğrafı...


ZENGEZUR KORİDORU NEREDEN GEÇİYOR VE NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?

Türkiye ile Azerbaycan arasında doğrudan kara yolu bağlantısı kurulacak koridorun Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu yıllardan beri ön planda olan çok önemli bir güzergah olduğuna dikkat etkiliyor.

Söz konusu koridor 1921 yılında Türkiye ile Sovyet Rusya arasında imzalanmış olan Sovyet Rusya Dostluk ve Kardeşlik Antlaşması'nın (Moskova Antlaşması) da en önemli maddelerinden biri olarak gösteriliyor.

AVRUPA’DAN UZAKDOĞU’TA TİCARET YOLU GENİŞLİYOR

Zengezur Koridoru veya Nahçıvan Koridoru, 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nın Azerbaycan tarafından kazanılmasının ardından Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes antlaşmasının 9. maddesi gereğince Azerbaycan ile eksklav parçası olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bağlantıyı kuracak olan koridordur.

Zengezur Koridoru, Ermenistan’a kendisinin ördüğü jeopolitik kuşatmadan çıkış yolu da sunuyor. Türkiye ve Azerbaycan’la ilişkilerini düzelterek Kafkasya’da doğmakta olan süreçten yararlanması için jeopolitik bir olanak sağlıyor.

Öte yandan Zengezur Koridoru’nun açılması ile beraber Türk dünyasıyla iş birliği ve ticaretin artacağı ayrıca Orta Asya’ya kesintisiz gitmenin mümkün hale geleceği biliniyor.

İşte Ermenistan’daki o üs... Amerika Kafkaslar’da savaşa mı hazırlanıyor? ile ilgili etiketler ABD Rusya Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'daki su faturaları Fatih Altaylı'yı bile rahatsız etti! "Türkiye'nin meselesi bunlar"

Fatih Altaylı, İstanbul'da gelen su faturalarına isyan etti. İBB yönetimine tepki gösteren Altaylı son aylarda ödediği faturaların neredeyse dört katına çıktığını belirtti.