İşte Olay TV'nin kapatılmasının perde arkası....
Medya dünyasında bu haftanın en çok konuşulan konusu, Olay TV'nin kapatılacağının duyurulması oldu. Arkasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olduğu belirtilen ve kısa süre önce yayın hayatına başlayan Olay TV'nin neden ani bir kararla kapatılmak istendiği ise yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor...
1994 yılında iş adamı Cavit Çağlar tarafından Bursa'da yerel bir televizyon kanalı olarak kurulan Olay TV, kısa süre önce kabuk değiştirerek haber kanalı formatında izleyiciler ile yeniden buluştu.
Kağıt üzerinde kanalın isim hakları Cavit Çağlar'da görünmesine karşın, medya kulislerine, yeni projenin perde arkasındaki mimarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu bilgisi sızdı.
Bu yöndeki iddia ve yorumlar İmamoğlu ve ekibi tarafından hiçbir zaman yalanlanmadı. Kanalın genel yayın yönetmenliğine, son olarak İBB'de basın koordinatörlüğü görevini yürüten gazeteci Süleyman Sarılar'ın getirilmesi de bu iddiaları güçlendirir nitelikteydi.
Sarılar, yine İmamoğlu'na yakın isimlerden oluşan bir kadro kurarak, iddialı transferler gerçekleştirdi.
30 Kasım'da resmen yayın hayatına başlayan kanal, muhalif haber ve yorumları ile ilk günden itibaren siyasi çizgisini belli etti. Olay TV'nin HDP Meclis Grup toplantısını yayınlaması ise uzun süre konuşuldu.
KANAL NEDEN KAPANIYOR?
SuperHaber'in edindiği bilgilere göre; gelinen nokta, kanalın sahibi Cavit Çağlar'ın, kanalın ana finansman kaynağı Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal ile yaşadığı anlaşmazlığa dayanıyor.
İddialara göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yakın dostu olan Hüseyin Köksal’ın kardeşine ait Advercity şirketine İstanbul'daki outdoor reklam işlerini vererek Cavit Çağlar’a ait televizyonu finansal açıdan kontrol etmesini istiyor.
Asıl sektörleri tekstil sanayi olan Hüseyin Köksal ve kardeşi Ahmet Köksal da hemşehrileri ve yakın dostları olan Ekrem İmamoğlu'nun bu isteği üzerine kolları sıvayarak medya sektörüne adım atıyor.
Hüseyin Köksal, muhalif ve HDP yanlısı bir ekip kurup Ekrem İmamoğlu lehine yayın yapacak bir editoryal akıl ortaya koyunca, Cavit Çağlar “Bu beni sıkıntıya sokar, ben iş adamıyım. Ve Ben merkez sağın yüzüyüm.” diyerek itiraz ediyor.
Editoryal kadroda söz sahibi olmak isteyen Çağlar, uzun süre Kanal 7'nin Dış Haberler Müdürü olarak görev yapan Taha Dağlı'yı ofisine davet ederek, kanala transfer etmek amacıyla Dağlı'ya transfer ücreti dahi öneriyor.
İmamoğlu, Hüseyin Köksal vasıtası ile kendi lehine yayınlar isterken Cavit Çağlar, "Ben Erdoğan karşıtı ve HDP çizgisinde olamam, ben hükümete yakın bir iş adamıyım" diyerek Taha Dağlı’dan yeni bir ekip oluşturmasını istiyor.
Taha Dağlı ise bu gelişme üzerine Cavit Çağlar'ı kanalın Ankara temsilciliği için Yusuf Alabarda gibi merkez sağ isimler ile görüştürüyor. Fakat ortağı Hüseyin Köksal bu isimleri İmamoğlu’na kabul ettiremeyince Cavit Çaglar ile Hüseyin Köksal arasında ipler kopuyor.
Olay TV'nin patronajı kanalı kapatma kararı alıyor. Böylelikle İmamoğlu’nun televizyon projesi başlamadan bitiyor.
Şimdi soru şu? Hüseyin Köksal İBB’den hangi ihaleleri aldı? Birinci TV projesi başarısız olan İmamoğlu yeni bir kanal kurmayı deneyecek mi?