İşte yeni reform paketinin 10 adımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 2 hafta sonra, yani mart ayının ortalarında açıklanacağını duyurduğu ekonomik reform paketinde atılacak adımlar netleşmeye başladı. Herkesin kazanacağı, ekonomide güvencenin öne çıkacağı dönemde tahkim şartı teşvik edilecek. Geçici vergiler yeniden düzenlenirken yatırım yapmak kolaylaştırılacak. Haciz kriterleri yeniden belirlenirken, anlaşmazlıkların çözümü mahkemelere bırakılmayacak... İşte Ekonomide Reform Paketi'nin detayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada çok önemli iki açıklamanın birer hafta arayla yapılacağını duyurdu.

Bunlardan ilki gelecek hafta salı günü açıklayacaklarını söylediği İnsan Hakları Eylem Planı'ydı.

Hayatın her alanına dokunacak bu plan gibi ekonomiye ivme kazandıracak bir de reform paketi vardı. Cumhurbaşkanı bu reform paketinin de iki hafta sonra yani Mart ayının içinde açıklanacağı bilgisini paylaştı. 

Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki hafta sonra açıklanacağını duyurduğu pakette neler var? Ekonomi nasıl teşvik edilecek? Ekonominin tüm bileşenlerinin tümü nasıl kazanacak? Bu soruların cevabı haberimizde. 

İşte detaylar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağız dediği 'Ekonomi Reform Paketi'nde çalışmaları tamamlanmak üzere.

Artık son rötuşlar yapılıyor.

"2021 reformlar yılı olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, mart ayının ikinci haftasında açıklanacağını belirttiği düzenlemede sona gelindiğini söyledi. 

Elvan, pakette makroekonomik istikrar ve yapısal politikalar içeren paket hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Bakan Elvan'ın bu mesajla sona geldiklerini vurguladığı paketin içeriğine ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. 

Ekonomi reform paketi ile ilgili yasa teklifinde, iş ve yatırım ortamında güven ortamını tesis edecek tahkim şartı, sözleşme hürriyetini artıran, mülkiyet hakkını sağlamlaştıran, mahkeme yerine uzlaşmayı öne çıkaran, yatırımda izin sürelerini kısaltarak yatırımcıyı teşvik eden düzenlemeler bulunuacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımcılara "Türkiye'nin geleceğine güvenin" çağrısı yapmıştı. Yeni paketle yatırımcılara hukuk karşısında da güvence sağlanacak. ticari uyuşmazlıkların mahkeme yerine arabuluculuk ve tahkim yoluyla çözülmesi ekonominin her alanına yaygınlaştırılırken, uzmanlık gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda ise yeni mahkemeler ihdas edilecek.

Reform paketi ile Borçlar Kanunu'nda da değişikliğe gidilecek. Ekonomiyi düzenleyici ve denetleyici kurumların yapıları yeniden gözden geçirilecek ve yeni döneme adapte edilecek. Yatırımcılar için en büyük sorunlardan biri olan haciz ile ilgili şartlar da yeniden ele alınacak. 

Kamu kurumlarıyla özel ve tüzel kişiler arasında yatırım konusunda yaşanan uyuşmazlıklarda ise devreye "yatırım ombudsmanı" girecek ve çözüm üretecek. 

İşte yeni Ekonomide Reform Paketi'nde iş ve yatırım olanaklarını artırıp önünü açacak 10 kritik adım:

1- Sözleşmelerde tahkim şartı teşvik edilecek.

2- Yatırımcılar için yeni çerçeve yasa geliyor.

3- Ticari uyuşmazlıklarda mahkeme yerine uzlaşma teşvik edilecek.

4- Yatırım yerlerine performans kriteri gelecek. 

5- İş yapmayı zorlaştıran uygulamalar kalkacak.

6- Hacizle ilgili şartlar yumuşatılacak. 

7- Yatırım maliyetleri rasyonelleşecek.

8- Geçici vergiler yeniden düzenlenecek. 

9- Mülkiyet hakkı pekiştirilecek.

10- Yatırım izinleri basitleştirilecek

 

 

İşte yeni reform paketinin 10 adımı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan reform
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.