Alınan bilgiye göre, bir hastanede sürekli işçi statüsünde hemşire olarak çalışan kişi, hastane yönetimiyle yaşadığı sorunlardan dolayı istifa etti. Hastanedeki personel sayısının az olması sebebiyle 34 günlük yıllık iznini kullanamadığını belirten hemşire, biriken izin ücretinin ödenmesi talebiyle KDK'ye başvuru yaptı.
İşten ayrılanları sevindiren gelişme! Kullanmadığınız yıllık izinlerin parasını alabilirsiniz...
Bir hastanede görevli olan hemşire, yönetimle sorun yaşadı ve istifa etti. Hemşire, 34 günlük yıllık iznini kullanamadığını belirterek biriken izin ücretinin ödenmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvuru yaptı. Başvuru sonucu KDK, yönetimin hemşireye bu ücreti ödemesi gerektiğine karar verdi.
Başvuruyu incelemeye alan KDK, mağduriyetin kısa sürede çözüme kavuşturulması için "dostane çözüm" yoluna gidilmesine karar verdi. Hastane yönetimiyle iletişime geçen kurum, yönetimden söz konusu ödemenin yapılacağı bilgisini aldı.
İşte Milliyet'ten Cem Kılıç'ın konuyla ilgili yazısı; iş yerinin veya iş yerinin bir bölümünün hukuki bir işleme dayalı olarak başka birine devredilmesi ‘iş yeri devri’ olarak adlandırılır. İş yerinin devri iki işveren arasında gerçekleşen bir işlem olmasına rağmen işçilerin alacak hakları üzerinde etkili olur.
İş sözleşmesinin devri ise var olan bir iş sözleşmesinin tüm hak ve borçları ile başka bir işverene devredilmesidir. İş sözleşmesinin devri sadece iki işveren arasında gerçekleşen bir işlem olmayıp işçinin de bu sürece dahil olması ve onaylaması ile mümkün. İkisinin de sonuçları büyük ölçüde benzer olmakla birlikte devrin yapılma şekli farklı.