İYİ Parti İzmir Adayı Ümit Özlale kimdir? Kaç yaşında? Ümit Özlale nereli?

Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Akşener, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Bunlardan biri de İYİ Parti'nin İzmir adayıydı. Akşener, İYİ Parti İzmir adaylarının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı. Bu çerçevede, Ümit Özlale'nin yaşamı ve siyasi kariyeri merakla araştırılmaya başlandı. Peki, İYİ Parti İzmir Adayı Ümit Özlale kimdir? Kaç yaşında? Ümit Özlale nereli? Ayrıntılar haberimizde...

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanı olarak Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlarken, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve bir duyuru yaptı. Bu açıklamalar arasında İYİ Parti'nin İzmir adayıyla ilgili de bilgi verdi. Bu çerçevede Akşener,  İzmir adaylarının İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı. Peki, İYİ Parti İzmir Adayı Ümit Özlale kimdir? Kaç yaşında? Ümit Özlale nereli? Detaylar haberimizde...

İYİ Parti İzmir Adayı Ümit Özlale kimdir? Kaç yaşında? Ümit Özlale nereli?

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Ümit Özlale, İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev yapmaktadır. Kendisi 28 Nisan 1972 tarihinde Almanya'nın Holzheim şehrinde doğdu. Özlale, eğitim hayatına İzmir Fen Lisesi'nde başladı ve 1990 yılında mezun oldu. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü'nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında ABD'deki Boston College'da yüksek lisansını ve ardından 2001 yılında doktorasını başarıyla tamamladı.

Akademik kariyerine 2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak başlayan Ümit Özlale, 2006 yılında doçent unvanını elde etti ve 2011 yılında profesör unvanını aldı. Öğretim kariyerinin yanı sıra, 2009-2013 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, daha sonra da 2013'ten itibaren Özyeğin Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev aldı ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. Halen Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir.

Ayrıca, 2015 yılında diğer akademisyenlerle birlikte kurduğu danışmanlık şirketi Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL)'in kurucu ortağıdır. Özlale, kariyeri boyunca Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık yapmış, Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile işbirliği yaparak projeler gerçekleştirmiştir.

Ümit Özlale, 2020 Eylül ayında İYİ Parti'ye katılarak Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Kendisi ayrıca TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü'nün sahibi olarak bilinmektedir.

Özlale, 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçilmiştir.

İYİ Parti İzmir Adayı Ümit Özlale kimdir? Kaç yaşında? Ümit Özlale nereli? ile ilgili etiketler Ümit Özlale İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.