İzmir'de başlayan yolculuk son buldu, 63 yıllık otobüs firması Hakiki Koç iflas bayrağını çekti

Türkiye'de şehirlerarası otobüs firması deyince akla gelen isimlerden biri olan Hakiki Koç Turizm iflas etti. 63 yıllık firma piyasa koşullarına daha fazla dayanamadı.

Hem yurtiçi hem de uluslararası seferler düzenleyerek taşımacılık sektöründe önemli bir yer edinen Hakiki Koç Turizm, 63 yıllık faaliyetinin ardından iflas etti. Kurucusu Mehmet Niyazoğlu'nun vefatından sonra yönetimsel sorunlar yaşamaya başlayan ünlü otobüs firması ekonomik darboğazı aşamadı.

 İzmir'den başlayarak İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi büyük şehirlere kadar geniş bir alanda hizmet veren Hakiki Koç, zamanla uluslararası seferlerle de büyüdü. Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Belçika gibi ülkelerle başlayan uluslararası taşımacılık hizmetleri, firmanın sınır ötesi başarısını gösterdi. Ayrıca, 1968-1978 yılları arasında Suudi Arabistan'a Hac seferleri düzenleyerek uluslararası alanda da hizmet ağını genişletti.

Son olarak, firmanın 2010 yılında Asya Tur'a satıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Hakiki Koç Turizm’in iflası, Türkiye’nin taşımacılık sektöründe uzun bir dönemin sonunu getirdi.

İzmir'de başlayan yolculuk son buldu, 63 yıllık otobüs firması Hakiki Koç iflas bayrağını çekti

İzmir'de başlayan yolculuk son buldu, 63 yıllık otobüs firması Hakiki Koç iflas bayrağını çekti ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.