30 yaşındaki Rumen fotoğrafçı Mihaela Noroc, 3 yıldır dünyayı dolaşıyor ve dünya kadınlarının güzelliğini ‘The Atlas of Beauty’ adını verdiği projesi çerçevesinde fotoğraflayıp Facebook hesabında paylaşıyor. 27 yaşında olağan hayatını terk eden Mihaela Noroc, kültürel bir çalışma olan bu projede ülkelerin sıradan kadınlarını fotoğraflıyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkeden kadının fotoğrafının bulunduğu Facebook sayfasını ziyaret edenler, görüş ve yorumlarını yazıyor, beğenilerini sunuyor. İşte yabancı ziyaretçilerin, Türk kadıları için yaptığı ilgi çekici yorumlar ve fotoğraflardan bazıları…
İzmir'de sokakta gezerken görüntülenen kız dünya güzellik atlasına girdi..
Güzelliğin her yerde olduğunu kanıtlamak isteyen Romanyalı fotoğrafçı Mihaela Noroc, yıllardır "Güzellik Atlası" adını verdiği projesi için dünyayı gezerek her yaştan ve ırktan kadınları görüntüledi.
Projenin en çok beğeni alan fotoğraflarından biri. Beğenen kişi sayısı 12 bin 500’ün üzerinde. Fotoğraftaki kişiyi çok güzel bulduğunu söyleyen insanların dışında, bir süre ülkemizde yaşayıp şöyle bir analiz yapan da var: "Ben Türkiye'de yaşadım. Bu fotoğraf benim için ülkenin batısındaki şehirlerde yaşayan genç ve kentli kadınların sembolü niteliğinde. Genelde açık görüşlü, eğitimli, bilinçli, biraz 'çılgın' ama aynı zamanda 'saf'... Ve güzel demiş miydim? Daha doğrusu büyüleyici." Yorumu İngilizce yapan bu ziyaretçi, 'çılgın' ve 'saf' kelimelerini Türkçe yazmış.
İstanbul, Temmuz 2015 Fotoğraf için gelen yorumlar biri; -'Hermione'nin Türk versiyonu gibi!!" (Hermione Granger: Harry Potter serisinin karakterlerinden biri.)
Ayça, İzmir, Mayıs 2016 Proje sahibi fotoğrafçı Mihaela Noroc, akraba ziyareti için İzmir’e gelen Ayça ile tanışmış ve hikayesini şöyle anlatıyor: "Ayça'nın dedesi, 1960'lı yıllarda Almanya'ya göç eden ilk Türk işçilerinden biriymiş. 1970'te Almanya Cumhurbaşkanı Ayça'nın dedesini onurlandırmak için onu yeni yıl kutlama törenine davet etmiş. Tam 40 yıl sonra, bu kez Ayça'nın babası aynı törene davet edilmiş ve Alman kültürüne entegrasyon konusunda çok iyi bir örnek teşkil ettiği için onurlandırılmış. Almanya'ya hiç dil bilmeden gelen bir göçmen işçinin oğlu olmasına rağmen çok çalışıp tıp okumuş ve başarılı bir oftalmolog olmuş. Ayça Almanya'da sağlık ekonomisi okuyormuş ve hedefi bir yardım kuruluşunda çalışıp dünyanın her yerindeki insanlara yardım edebilmekmiş." Ayça'nın fotoğrafına ve hikâyesine yapılan yorumlardan biri, "Güzel, akıllı, ailesine saygılı - çok başarılı olacak." şeklinde.