Chameleon I gibi bulutlarda bulunan gaz, toz ve diğer materyaller zamanla çökerek yıldızlar ve gezegenler oluşturuyor. Webb’in kızılötesi kamerası (NIRCam) dahil olmak üzere güçlü araçları sayesinde, astronomlar Chameleon I'in tozlu kalbini araştırdılar ve bulutta yüklü miktarda buz keşfettiler. Bulutta bulunan buzlar oldukça zengin. Öyle ki bu buzlar karbon, hidrojen, oksijen, nitrojen ve kükürt gibi hayati elementleri içeriyor. Dolayısıyla bulut su, karbondioksit, karbon monoksit, metan ve amonyak oluşumunu içeriyor.
Maryland, Baltimore'daki Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsünde Webb proje bilimcisi olan Klaus Pontoppidan, "Webb olmadan bu buzları gözlemleyemezdik" açıklamalarını yapıyor ve ekliyor: “Bu kadar soğuk ve yoğun bölgelerde, arka plandaki yıldızdan gelen ışığın çoğu engelleniyor ve yıldız ışığını algılamak ve dolayısıyla moleküler buluttaki buzları belirlemek için Webb'in mükemmel hassasiyeti gerekliydi."
NASA tarafından yapılan incelemeler sonucunda Chameleon I’in tozlu kalbi -263 santigrat derecede olduğu öğrenildi. Webb'in uzaydan elde ettiği veriler aslında ışık spektrumlarının incelenmesiyle oluşturuluyor. Araştırmada bilim insanları, Chameleon I’in arkasındaki iki yıldızdan gelen ışığı kullandı.