James Whitey Bulger kimdir? Neden öldürüldü? Hangi filme esin kaynağı olmuştu?

Mafya babası James 'Whitey' Bulger, nakledildiği West Virginia'daki cezaevinde kaldığı hücrede ölü bulundu. James Whitey Bulger kimdir? Neden öldürüldü? Hangi filme esin kaynağı olmuştu? Konuyla ilgili detaylar haberimizde...

Hayatı sinemaya esin kaynağı olan ünlü mafya babası Bulger cezaevinde öldürüldü. James Whitey Bulger kimdir? Neden öldürüldü? Hangi filme esin kaynağı olmuştu? Ayrıntılı bilgiler bu haberde yer alıyor.

James Whitey Bulger kimdir? Neden öldürüldü? Hangi filme esin kaynağı olmuştu?

ABD'de 89 yaşındaki ünlü mafya babası James 'Whitey' Bulger (89), bugün nakledildiği West Virginia'daki cezaevinde kaldığı hücrede ölü bulundu. 16 yıl boyunca kaçak yaşayan Bulger, 2011 yılında yakalanmıştı. Bulger'in hayatı, Martin Scorsese'nin The Departed (Köstebek) filmine esin kaynağı olmuştu.

ABD'li ünlü mafya babası James 'Whitey' Bulger (89), West Virgina'da kaldığı cezaevinde öldürüldü. Boston Globe'un haberine göre, Florida'da kaldığı cezaevinden West Virginia'ya bugün nakledilen Bulger, hücresinde ölü bulundu.

 HAYATI FİLMLERE KONU OLMUŞTU
FBI'ın 16 yıllık araması sonucunda 2011 yılında California'da yakalanan Bulger, 2013 yılında 11 cinayetten hüküm giymişti.

Boston'daki İrlanda mafyasının önde gelen isimlerinden biri olarak görülen Bulger'in hayat öyküsü birçok filmde işlenmişti.

2006 yapımı Akademi ödüllü The Departed (Köstebek) ve 2015 yapımı Johnny Depp'in başrolünde oynadığı Black Mass (Kara Düzen) Winter Hill çetesinin lideri Bulger'in hayatından esinlenerek çekilmişti.

Bulger'in ölü bulunduğu Hazelton cezaevi 1385 mahkuma ev sahipliği yapıyordu. Ünlü gangsterin ölüm nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

JAMES 'WHITEY' BULGER KİMDİR?
19 cinayet olayına karışmakla suçlanan ve FBI'ın "En Çok Aranan 10 Kişi" listesinde yer alan James 'Whitey' Bulger, uzun yıllardır birlikte olduğu hayat arkadaşı Catherine Greig (60) ile gözaltına alındı.

1970 ve 1980'lerde Winter Hill çetesinin liderliğini yaptığı iddia edilen Bulger'in hayatı, Martin Scorsese'nin The Departed (Köstebek) filmine esin kaynağı olmuştu. Winter Hill çetesi, Boston kenti çevresinde tefecilik, kumar ve uyuşturucu ticareti işlerini yürüten daha çok İrlanda kökenli Amerikalılardan oluşan bir çeteydi. 30'la 50 milyon dolar arasında serveti bulunan Bulger, IRA'nın en büyük finasörlerinden biri olarak biliniyor. FBI, Bulger'ın başına 1 milyon dolar ödül koymuştu.

THE DEPARTED - KÖSTEBEK (MARTIN SCORSESE)
Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. Film dört dalda Oscar sahibidir.

James Whitey Bulger kimdir? Neden öldürüldü? Hangi filme esin kaynağı olmuştu? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gol sevinci!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmayı tribünden izliyor.