Japonya PKK’ya para toplayan derneğin varlıklarına el koydu

Son yıllarda Japonya’da hızla artan bölücü terör örgütü PKK’ya Avrupa’dan sonra bir darbe de Japonya’dan geldi. Japon gazeteci Ishii Takaaki, X’te yaptığı paylaşımda, “Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Japon dostlarımıza. 8 Mayıs'ta Japon Meclisi'nde PKK meselesi ele alındı. İşte detaylar...

Japonya'da yaşayan Kürtlerin Newroz bayramında PKK'yı övdüğü, PKK bayrakları salladığı ve askeri şarkılar söylediği ortaya çıktı. Japon hükümeti PKK'nın varlıklarını donduran yasayı onayladı. Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa da PKK'nın izlenmesi gerektiğini belirtti” dedi.

Japonya PKK’ya para toplayan derneğin varlıklarına el koydu

Takaaki, “Türkiye-Japonya işbirliğiyle PKK'nın faaliyetlerini durduralım. Japonya hükümeti, kürtlerin yarattığı huzursuzluk ve zararlardan ötürü PKK’ya fon sağlayan “Japonya kürt Kültür Derneği”nin mal varlıklarını dondurdu. PKK ile mücadele için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile beraber çalışma çağrısında bulundu” diye yazdı.

Japonya'da yaşayan Kürtlerin Türkiye’yi kötülemek için her fırsatı kullandığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti'ne veya Türklere hakaret ederken 'Biz Türküz' diyorlar. Suç işlediklerinde de “Biz Türküz” diyorlar. Onları utanç verici, yalancı insanlar olarak görüyorum. Onların budalalıkları Japonya ile Türkiye arasındaki dostluğu yok edecek” uyarısında bulundu.

Japonya PKK’ya para toplayan derneğin varlıklarına el koydu - Resim : 2

Japonya PKK’ya para toplayan derneğin varlıklarına el koydu ile ilgili etiketler ekonomi Japonya
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.