Japonya, PKK’ya para toplayan derneğin varlıklarına el koyunca DEM partililer Japonya’ya gitti

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM Parti, Japonya turlarına başladı. DEM Parti Erzurum Milletvekili olan Meral Danış Beştaş Japonya’da Saitama valisi Ono Motohiro ile içeriği ve amacı belli olmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Japon gazeteci Ishii Takaaki, X’te yaptığı paylaşımda, beşinci kol faaliyeti sayılabilecek bu görüşmenin Japon hükümeti veya Saitama valiliği tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini yazdı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM Parti, Japonya turlarına başladı.

Japonya, geçtiğimiz günlerde PKK’ya para topladığı gerekçesiyle Japonya Kürt Kültür Derneği’nin mal varlıklarını dondurmuştu. Ardından DEM Parti Erzurum Milletvekili olan Meral Danış Beştaş Japonya’da Saitama valisi Ono Motohiro ile içeriği ve amacı belli olmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Japon gazeteci Ishii Takaaki, X’te yaptığı paylaşımda, beşinci kol faaliyeti sayılabilecek bu görüşmenin Japon hükümeti veya Saitama valiliği tarafından açıklığa kavuşturulması gerektiğini yazdı.

DEM partiler ayrıca Japonya-Kürt Dostluk Derneği’ni de ziyaret etti.

Japon gazeteci Ishii Takaaki, “Önceki gün Kürt siyasi partisi Halkın Demokratik Partisi (DEM) üyeleri, Japonya-Kürt Dostluk Derneği başkanı Motohiro Ohno ve Akinobu Kinoshita'yı ziyaret etti. DEM, terör örgütü PKK’ya yakın bir siyasi partidir.

Bir Saitama Eyaleti vatandaşı olarak DEM parti üyeleriyle yapılan toplantının içeriğinin kamuya açıklanmasını talep ediyorum.” dedi.

Japon gazeteci Ishii Takaaki daha önce yaptığı haberde, “Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Japon dostlarımıza. 8 Mayıs'ta Japon Meclisi'nde PKK meselesi ele alındı. Japonya'da yaşayan Kürtlerin Newroz bayramında PKK'yı övdüğü, PKK bayrakları salladığı ve askeri şarkılar söylediği ortaya çıktı. Japon hükümeti PKK'nın varlıklarını donduran yasayı onayladı. Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa da PKK'nın izlenmesi gerektiğini belirtti” dedi.

Takaaki, “Türkiye-Japonya işbirliğiyle PKK'nın faaliyetlerini durduralım. Japonya hükümeti, kürtlerin yarattığı huzursuzluk ve zararlardan ötürü PKK’ya fon sağlayan “Japonya Kürt Kültür Derneği”nin mal varlıklarını dondurdu. PKK ile mücadele için Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile beraber çalışma çağrısında bulundu” diye yazmıştı.

Japonya'da yaşayan Kürtlerin Türkiye’yi kötülemek için her fırsatı kullandığını belirten Takaaki, “Türkiye Cumhuriyeti'ne veya Türklere hakaret ederken 'Biz Türküz' diyorlar. Suç işlediklerinde de “Biz Türküz” diyorlar. Onları utanç verici, yalancı insanlar olarak görüyorum. Onların budalalıkları Japonya ile Türkiye arasındaki dostluğu yok edecek” uyarısında bulundu.

Japonya, PKK’ya para toplayan derneğin varlıklarına el koyunca DEM partililer Japonya’ya gitti ile ilgili etiketler Japonya DEM Parti
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.