jelibon neyden yapılır? Jelibonun içinde neler var? Hangi maddeden yapılır?

Jelibon, yediden yetmişe herkesin keyifle tükettiği bir atıştırmalık olarak biliniyor. Ancak uzmanlar, jelibonun zararlarını her fırsatta vurguluyor. Bu sebeple, jelibon üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, jelibon neyden yapılır? Jelibon üretim aşamaları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Pekçok çeşidi bulunan jelibon özellikle çocukların en severek tükettiği atıştırmalık lezzetler arasında yer alıyor. Ancak uzmanları dinleyen aileler jelibonun verebileceği zararlar konusunda çok endişeli. Peki, jelibon neyden yapılır? Jelibon üretim aşamaları nelerdir? Detaylar haberimizde... 

jelibon neyden yapılır? Jelibonun içinde neler var? Hangi maddeden yapılır?

JELİBON NEYDEN YAPILIR?

Meyve suyu, jelatin ve balı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak, jelatin iyice eriyinceye dek ısıtılır (Maksimum 70-80 derece). Jelatinin kaynaması, sertleştirme özelliğinin eksilmesine sebep olur. Jelatin tamamen eriyince kalıplara dökülür ve 1-2 saat sertleşmeye bırakılır.

JELİBONUN İÇİNDE NE VAR?

Jelibonun ana maddesi hayvanlardan elde edilen jelatin olmaktadır. Bu jelatin Genellik ile sığır gibi hayvanların kemiklerinden elde edilir ve uzun süre kaynatılarak yapışkan ve uzayan bir madde elde edilir.

Jelibon yapımında kullanılmakta olan kemikler daha ziyade sığır kemikleridir. Sığır kemikleri büyükçe kazanlarda kaynatılır. Bu sayede jelatinin açığa çıkması sağlanır. Jelatin, kaynadıktan sonra uzayabilen ve jel benzeri bir maddeden ibarettir.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.