Joe Biden adaylıktan çekildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacak. Biden, sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, "Bu hafta kararımla ilgili konuşma yapacağım." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın hasta olduğu gerekçesiyle adaylıktan çekileceği dünya medyasında iddia ediliyordu. Biden sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini açıkladı. Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın  adaylıktan çekilmesinin gerekliliğini ifade etmesinden birkaç gün sonra gelen Biden'ın açıklaması dikkat çekti.

Biden açıklamasında şunları kaydetti: 

"Amerikan dostlarım, Son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik. Bugün Amerika dünyanın en güçlü ekonomisine sahip. Ulusumuzu yeniden inşa etmek, yaşlılar için reçeteli ilaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini rekor sayıda Amerikalıya yaymak için tarihi yatırımlar yaptık. Toksik maddelere maruz kalan bir milyon gaziye kritik düzeyde ihtiyaç duyulan bakımı sağladık. 30 yıl aradan sonra ilk silah güvenliği yasasını çıkardık. İlk kez Afro Amerikalı kadın Yüksek Mahkemeye atadı. Ve dünya tarihinin en önemli eleme yasasını çıkardık. Amerika hiçbir zaman liderlik konusunda bugün olduğumuzdan daha iyi bir konuma sahip olmamıştı.

Bunların hiçbirinin siz Amerikan halkı olmadan yapılamayacağını biliyorum. Birlikte, yüzyılda bir görülen bir salgının ve Büyük Buhran'dan bu yana görülen en kötü ekonomik krizin üstesinden geldik. Demokrasimizi koruduk ve muhafaza ettik. Ve dünya çapındaki ittifaklarımızı yeniden canlandırdık ve güçlendirdik.

Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar niyetim derinlemesine düşünmek olsa da, görevimden çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkan olarak görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın makamımın ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum.

Kararım hakkında bu haftanın ilerleyen günlerinde milletimle daha ayrıntılı olarak konuşacağım.

Şimdilik, yeniden seçilmemi sağlamak için çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmama izin verin. Tüm bu çalışmalarda olağanüstü bir ortak olduğu için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e teşekkür etmek istiyorum. Ve Mc'e duyduğunuz inanç ve güven için Amerikan halkına en içten şükranlarımı sunmama izin verin.

Bugün her zaman sahip olduğum şeye inanıyorum: Birlikte yaptığımızda Amerika'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor."

 

Kamala Harris'i aday olarak destekleyecek

ABD Başkanı Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi

Joe Biden adaylıktan çekildi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

THY uçağı türbülansa girmişti! 6 kişinin yaralandığı uçağın içinden görüntüler ortaya çıktı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan uçağı, Taipei Havalimanı’na inişine kısa bir süre kala türbülansa girdi. Türbülans nedeniyle 4 yolcu ve 2 kabin görevlisi hafif şekilde yaralandı. Uçağın içinden yeni görüntüler ortaya çıktı.