Joe Biden kimdir? Erdoğan'a ne dedi?

Joe Biden kimdir? ABD'deki başkanlık seçimlerinde Trump'ın rakibi olan Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarda bulundu. Peki, Joe Biden Erdoğan'a ne dedi? İşte detaylar…

ABD başkanlık seçimleri için Trump’ın rakibi olan Joe Biden hedef alan açıklamaları ile sosyal medyada büyük tepkiler aldı. Gerçekleştirdiği bir toplantıda Erdoğan’ı hedef alan Biden, her zaman muhaliflerin desteklenmesi çağrısında bulundu. Peki, Joe Biden Erdoğan'a ne dedi?

Joe Biden, muhaliflere destek vererek, Türkiye'deki iktidarı değiştirebilecekleri yönündeki skandal sözlerine büyük tepkiler geldi. "Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan'a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu" sözlerini kullanan Biden, diğer taraftan Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerini nasıl izole edecekleri ile ilgili sözler sarf etti.

Biden, "Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için... Bu iş bir süre iyi gidiyordu.” dedi.

JOE BİDEN KİMDİR?

Joseph Biden, 20 Kasım 1942 tarihinde dünyaya gelmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkan yardımcısıdır. 20 Ocak 2009 tarihinde bu göreve başlamadan önce 3 Ocak 1973 tarihinden beri Delaware eyaletini ABD Senatosu'nda temsil etmekteydi. 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde Demokratik Parti'den başkanlığa adaylığını koydu ancak 3 Ocak 2008 tarihinde yapılan Iowa ön seçimlerinde başarısızlığa uğraması nedeniyle adaylıktan çekildi.

Joe Biden Erdoğan'a ne dedi? Joe Biden kimdir?

23 Ağustos 2008 tarihinde Demokratik Parti'nin Başkan adayı Barack Obama tarafından Başkan Yardımcılığına aday gösterildi. 4 Kasım 2008 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerini Demokratik Parti kazandı. 20 Ocak 2009tarihinde devlet başkanlığına seçilen Obama'nın yanında ABD Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı.

20 Kasım 1942 tarihinde Pensilvanya, Scranton'da Mary's hastanesinde doğdu. Babasının adı Joseph Robinette Biden Sr., annesinin adı ise Catherine Eugenia Finnegan'dır. Valerie, James Brian, Francis W. Adlarında 3 kardeşi vardır. 1953 yılında ailesi Delaware, Claymont’a taşındı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Claymont'da okuyarak 1961 yılında mezun oldu. 1965 yılında Delware Ünivesitesi'nden siyaset bilimi üzerine eğitim alarak mezun oldu. Ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyarak avukat olarak 1969 yılında mezun oldu. Wilmington hukuk firmasında çalışmaya başladı.

Joe Biden kimdir? Erdoğan'a ne dedi? ile ilgili etiketler Erdoğan Joe Biden