Joe Biden'dan silahlı saldırıya uğrayan Trump'a 'geçmiş olsun' telefonu!

ABD Başkanı Joe Biden, silahlı saldırıya uğrayan eski Başkan Donald Trump’ı telefınla arayarak “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde suikast girişimi sonucu yaralanan Trump ile telefon görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray görüşmeyi sosyal medya hesabı X üzerinden duyurdu.

Açıklamada,  Biden’ın bu gece Washington'a döndüğü hatırlatıldı. Başkanın, iç güvenlik ve kolluk kuvvetleri yetkililerinden düzenli güncellemeler almaya devam edeceği belirtilen açıklamada,  Biden ile Trump arasındaki telefon görüşmesinin detaylarına yer verilmedi.

ABD DIİŞLERİ VE SAVUNMA BAKANLARINDAN SALDIRIYA TEPKİ!

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin de X üzerinden saldırıya ilişkin paylaşım yaptı.

Trump'a silahlı saldırı karşısında şok olduğunu ve üzüldüğünü belirten Blinken, eski Başkan'ın güvende olmasından dolayı minnettarlığını dile getirdi. 

Bilinken, Biden'ın dediği gibi ABD'de siyasal şiddete yer olmadığının altını çizerek herkesin saldırıyı kınaması gerektiğini vurguladı.

Austin de, Savunma Bakanlığının "demokrasilerinde kesinlikle yeri olmayan bu şiddeti" kınadığını bildirdi.

ABD'de farklılıkları bu şekilde çözemeyeceklerini belirten Auistin, Trump'ın güvende olduğu haberleriyle kendini rahatlattığını kaydetti.

Joe Biden'dan silahlı saldırıya uğrayan Trump'a 'geçmiş olsun' telefonu! ile ilgili etiketler Joe Biden Donald Trump
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.