Joe Biden'ın Trump korkusu! "Seçimi kaybederse kan banyosu olur"

ABD Başkanı Joe Biden, Trump'ın provokatif söylemlerinin ciddiye alınması gerektiğini belirterek, "Dediklerinde ciddi. Biz onu ciddiye almıyoruz. Ama o ciddi. 'Biz kaybedersek kan banyosu olur' gibi dediği her şey. Halihazırda yerel seçim bölgelerinde yapmaya çalıştıklarına bakın" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, eski siyasi rakibinin geçmişteki provokatif söylemlerinin ciddiye alınması gerektiğini düşünüyor. 

Biden, Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın Beyaz Saray yarışını kaybetmesi halinde "iktidarın barışçıl bir şekilde devredilebileceğine güvenmediğini" söyledi.

"KAN GÖLÜ SÖYLEMLERİ CİDDİYE ALINMALI"

Biden, Trump'ın kasımdaki seçimde yenildiği takdirde ABD otomotiv endüstrisinde ve ülkede "kan gölü" yaşanacağına yönelik söylemlerinin ciddiye alınması gerektiğini öne sürdü.

Beyaz Saray, o dönem eski başkanın şiddeti kışkırttığını iddia etmiş, kendisi ise bu iddiayı reddetmişti.

Biden, yeniden seçilme yarışından resmen çekilerek Demokrat adaylığını yardımcısı Kamala Harris'e bırakmasının ardından ilk kez konuştu.

Barışçıl bir güç transferine olan güveni sorulduğunda, "Trump kazanırsa. Hayır, hiç güvenmiyorum" cevabını verdi. Başkan daha sonra hemen kendini düzeltti ve şöyle dedi: "Yani, Trump kaybederse, hiç güvenmiyorum."

"BİZ ONU CİDDİYE ALMIYORUZ AMA DEDİKLERİNDE CİDDİ"

Biden konuşmasının devamında, "Dediklerinde ciddi. Biz onu ciddiye almıyoruz. Ama o ciddi. 'Biz kaybedersek kan banyosu olur' gibi dediği her şey. Halihazırda yerel seçim bölgelerinde yapmaya çalıştıklarına bakın" ifadelerini kullandı.

 

 

Joe Biden'ın Trump korkusu! "Seçimi kaybederse kan banyosu olur" ile ilgili etiketler ABD Joe Biden Donald Trump

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İsrail içinde siyasi kriz büyüyor! "En büyük terörist İsrail'dir" deyince meclisten atıldı...

İsrail Sol Parti Başkanı Ayman Odeh, İsrail meclisi Knesset'te "En büyük terörist İsrail'dir" diyince tansiyon yükseldi.