JÖH adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor!

JÖH başvuruları nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Jandarma Özel Harekat için askeri personel alımı yapılacak. Adayların heyecanı bekleyişi ise sürüyor. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı önceki senelerde olduğu gibi bu sene de alım yapacak. Başvuru şartları ise merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, en az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi bir okuldan mezun olmak şartları başta geliyor. Peki, JÖH başvuruları nasıl yapılır? Şartları neler? Jandarma Özel Harekat maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde...

JÖH adaylarının beklediği müjde geldi! Jandarma Genel Komutanlığı, İç İşleri Bakanlığına bağlandıktan sonra düzenli orduyu kurmak için her yıl binlerce askeri personel alımı gerçekleştiriyor. Fakat en çok rağbet gören ise Jandarma Özel Harekat pozisyonu. İlgili askerlik şartı aramayan komutanlık Jandarma Genel Komutanlığıdır. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığında halen aynı şartlar geçerlidir. Peki, JÖH başvuruları nasıl yapılır? Şartları neler? Jandarma Özel Harekat maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde...

JAH_baAvurularA_nasAl_yapAlArAartlarA_neler_Jandarma_Azel_Harekat__maaAA_ne_kadar_AAERAK

JÖH ALIMININ ŞARTLARI NELERDİR?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

- En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

- 27 yaşını doldurmamış olmak,

- Sözleşmeli erbaş ve er görevi yapanlar için yaş 29 yaşını tamamlamamış olmak,

- En az 164 cm boyuna sahip olmak,

- Silah taşıma sorunu olmamak,

- Sağlığı yatkın olmak,

- JÖH alımı için komando olur sağlık raporu almak şartlarına adayların sahip olması gerekmektedir.

JANDARMA ÖZEL HAREKAT MAAŞLARI NE KADAR?

Jandarma Özel Harekat personeli devletin kendilerine sunduğu lojman ve buna benzer olanaklardan faydalanabilirler. JÖH maaşları geçen yıl bir artış göstermiştir. JÖH personelinin maaşının belirlenmesinde görev yaptığı bölge büyük önem taşımaktadır. Buna göre konu ile ilgili olarak özetle JÖH'lerin aldıkları maaşlar ortalama 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasındadır.

JAH_baAvurularA_nasAl_yapAlArAartlarA_neler_Jandarma_Azel_Harekat__maaAA_ne_kadarhfadhs

JÖH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı önceki senelerde olduğu gibi bu sene de, Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfı için askeri personel alımı yapacak. Ancak henüz alımların ne zaman yapılacağına yönelik bir duyuru yapılmamış olup yakın zamanda kamuoyuna JÖH alımlarının ne zaman yapılacağına yönelik duyurunun ilan edilmesi beklenmektedir.

KPSS VE ASKERLİK TERHİSİ ŞARTI VAR MI?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın ilk şartı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında askerliğini yapmış olmak ve 3 yıldan fazla sürenin geçmemiş olmasıydı. Bunun yanında KPSS şartı da aranmaktaydı. Ancak artık bu şartlar aranmamaktadır. Yani askere gitmeden ve KPSS’ye girmeden de adaylar JÖH alımına başvurabilir.

İlgili askerlik şartı aramayan komutanlık Jandarma Genel Komutanlığıdır. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığında halen aynı şartlar geçerlidir.

JANDARMA ÖZEL HAREKAT (JÖH) NEDİR?

JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır ve genellikle halk arasında da bu şekilde bilinmektedir. JÖH üyelerinin birçoğu rütbeli olup, bugüne kadar terörle mücadele konusunda sayısız başarıya imza atmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak işleyişlerini sürdürmektedirler. Jandarma Özel Harekat timlerinin tamamı seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır. Genellikle her bir birliğin başında bir Yüzbaşı bulunmaktadır. Birçoğu uzman çavuş ağırlıklı bir oluşum olsa da, içlerinde astsubay ve erler de görev almaktadır. Erler C Timi denen timlerde görev almaktadırlar.

Jandarma Özel Harekat timleri 5.000 kişi yani bir Tugay sayısı kadardır. Bugüne kadar terörle mücadele konusunda önemli başarılara imza atmış olan Jönler; ejderler, efeler, dadaşlar,roketler, akrep, kurtlar, fatihler gibi isimler alarak, kollarında birimlerine özgü birlik arması taşırlar. Komandolar intikal eder, görüntü alıp, rapor sunarlar. Komandolar yada JÖH timleri müdahale ederler.

Komandolarla aralarındaki bir diğer fark ise, komandolar 3 ay eğitime tabi tutulurken, JÖH timleri 5 aylık bir eğitimden geçerler. Eğitimleri son bulduğunda grup halinde savaşma, binaların aranması, mağaraların aranması, mayınların temizlenmesi gibi koordine gerektiren konularda uzmanlaşmış olurlar.

JANDARMA ÖZEL HAREKAT (JÖH) EĞİTİMLERİ

Jandarma Özel Harekat Timleri’nin eğitimleri, terörle mücadele bölgesine oldukça benzeyen Foça’da gerçekleştirilmektedir. JÖH adayları İzmir’in Foça ilçesinde on haftalık bir eğitime tabi tutulurlar. Burada temel savaş tekniklerini ve coğrafi koşullara dayanıklılığı arttıran eğitimleri alırlar. Burada son teknoloji ürünlerini kullanırlar.

Binlerce başvuru arasından seçilen komandolar, yorgunluk ve uykusuzluğa dayanabilme, stres altında doğru karar verebilme, özgüven, silah arkadaşlığı, iklim ve arazi koşulları sebebiyle karşılarına çıkabilecek engelleri aşabilme, mevcut silahları etkin kullanabilme gibi birbirinden zor eğitimleri alıyorlar. Temel savaş eğitimlerini alan JÖH timleri, eğitimleri boyunca 260 kilometre koşu, 675 kilometre yürüyüş olmak üzere toplamda 935 kilometre yol kat ediyorlar.

Manevra eğitimi, haritacılık bilgisi, küresel konumlama cihazı yani GSP kullanımı, kamuflaj, dağcılık, suda geçiş teknikleri gibi eğitimlere tabi tutulan Jandarma Özel Harekat Timleri her türlü engeli aşma yetisine sahip oluyorlar. Sık sık simülatörler eşliğinde eğitimlerini sürdüren timler bu sayede operasyon ve çatışma tecrübelerini kazanıyorlar. Eğitim sürecinde eksikleri, yanlışları gibi yaptıkları her şey kayda alınıp, bilgisayar ortamında analiz edilerek, eğitmenler tarafından değerlendirmeye tabi tutuluyorlar. Eğitmenler bu eksikleri komandoya ileterek bu eksiklerin giderilmesini sağlıyorlar ve sonuç itibariyle her sahada süratle olaya müdahale edebilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin naçizane bir birimi ortaya çıkıyor.

JANDARMA (TÜRKİYE)

Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye'de il ve ilçe belediye sınırları dışında kalan veya polis teşkilatı bulunmayan yerler ile Sahil Güvenlik Teşkilatı bulunmayan kıyı, deniz ve sahillerde görev yapan silahlı genel kolluk kuvvetidir.

1983 tarihli ve 2803 sayılı Jandarma Teşkilatı Görev ve Yetkileri Kanunu ile 1934 tarihli ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Sâlahiyet Kanunu'nda ve diğer yasalarda kendisine verilen görevleri yerine getiren Jandarma Teşkilatı, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışır. Seferberlik ve savaş hallerinde Komutanlığın, Genelkurmay Başkanlığının görüşü alınarak Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek bölümleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı emrine girer; kalan bölümleriyse normal görevlerine devam eder.

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.