Kabine toplantısı başladı! Gündem: Lübnan'daki saldırılar!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de toplandı.Toplantıda ana gündem İsrail'in Filistin'den sonra Lübnan'ı hedef alan saldırıları ve savaşın bölgeye yayılma riski.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 15 günde bir gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, saat 15.35'te toplandı. 

Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesi Ortadoğu'daki gelişmeler. İsrail'in Filistin'den sonra Lübnan'a saldırması, Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuş ve son durumun değerlendirilmesi bekleniyor.

İsrail'in uyguladığı soykırım ve işgal politikası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyaya bir kez daha duyurulmuştu. BM'deki görüşme, kabul, temas ve diploması trafiğiyle ilgili Kabine üyelerini bilgilendirmesi de bekleniyor.

Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldüren soykırımcı Netanyahu yönetiminin savaşı bölgeye yayma stratejisine karşılık Türkiye'nin atacağı adımlar görüşülecek.

YENİ YASAMA YILI BAŞLIYOR

Toplantıda ekonomideki son gelişmeler, enflasyonla mücadele ve terörle mücadele operasyonları da masaya yatırılacak.

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi yarın iki aylık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması ile yeni yasama yılına başlayacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması ile başlayacak yeni yasama yılında en önemli gündem maddelerinden biri yeni anayasa ve içtüzük olacak. 2025 Yılı Bütçe Teklifi 17 Ekim’de TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının en önemli bölümlerinden biri yeni anayasa olacak. Erdoğan'ın "yeni, sivil, katılımcı ve darbenin izlerini taşımayan yeni bir anayasa" için Meclis'te tüm partilere çağrı yapması bekleniyor.  

 

Kabine toplantısı başladı! Gündem: Lübnan'daki saldırılar! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Bülent Ersoy neden 'Cenazeme kimse gelmesin' dedi? Ünlü magazinci açıkladı! "Kocamı bastım..."

Ahu Tuğba'nın cenaze törenine katılmaması sonrası linç edilen bunun üzerine de "Benim cenazeme kimse gelmesin" diye vasiyet eden Bülent Ersoy'un cenazeye neden katılmadığı ortaya çıktı. Tayyar Işıksaçan, "Ahu Tuğba bir röportajında 'Kocamı Bülent Ersoy'la bastım" demişti." ifadelerini kullanarak olayın çarpıcı detaylarını anlattı.