Kadıköy'de Dzeko ve Szymanski rüzgarı! Lugano'yu deviren Fenerbahçe'den ülke puanına büyük katkı! İşte UEFA güncel ülke puanı sıralaması

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda İsviçre ekibi Lugano’yu deplasmanda oynanan ilk maçta 4-3, sahasında oynadığı rövanş mücadelesinde ise 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte tur atlayan Fenerbahçe, ülke puanına da büyük oranda katkı sağladı. İşte UEFA güncel ülke puanı sıralaması...

Fenerbahçe, Lugona ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu'nda İsviçre ekibi Lugano’yu deplasmanda oynanan ilk maçta 4-3, sahasında oynadığı rövanş mücadelesinde ise 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte tur atlayan taraf sarı-lacivertli ekip olurken, 3. eleme turunda Fransa Ligue 1 temsilcisi Lille ile eşleşti.

EDİN DZEKO TURU GETİRDİ

Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli futbolcu Edin Dzeko, Lugano ile oynanan iki maçta toplamda 4 gol atarak turun mimarlarından oldu. Dzeko, İsviçre'de oynanan ilk maçta hat-trick yaparken, Kadıköy'de oynanan rövanş maçında ise 1 kez gol sevinci yaşadı.

ÜLKE PUANINA BÜYÜK KATKI

Fenerbahçe, ülke puanını sırtlamaya devam ediyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda çıktığı 2 maçı da kazanan Sarı-Lacivertliler, Türkiye’ye yine kritik puanlar kazandırdı. Fenerbahçe geçtiğimiz sezonda da Avrupa kupalarına katılan temsilcilerimiz arasından ülkemize en çok puanı kazandıran takım olmayı başarmıştı.

 İŞTE GÜNCEL ÜLKE PUANI DURUMU

Fenerbahçe'nin bu maçtaki galibiyeti UEFA ülke puanına doğrudan etki etti. Sarı-lacivertlilerin galibiyetinin ardından Türkiye'nin puanı 34 bin 400'e yükseldi.

AVRUPA LİGİ'Nİ GARANTİLEDİ

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, Lugano'yu eleyerek kritik bir Avrupa kupalarında devam etmeyi garantiledi. Sarı-lacivertliler, Lille'e veya olası bir play-off turunda elenmesi durumunda doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarında yer alacak.

Fenerbahçe'nin Lugano karşısında son dakika golüyle bulduğu galibiyet UEFA ülke puanı sıralamasını etkiledi. Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası UEFA ülke puanında Türkiye, Çekya'nın üstünde kalmaya devam etti. Fenerbahçe'nin Lugano ile berabere kalması durumunda Çekya, UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'nin üstüne çıkacaktı.

Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası UEFA ülke puanında oluşan son durum şu şekilde:

7- 48 bin 816 puan | Portekiz
8- 42 bin 700 puan | Belçika
9- 34 bin 400 puan | TÜRKİYE
10- 34 bin 350 puan | Çekya
11- 28 bin 750 puan | İsrail

Lugano'yu ilk maçta da mağlup eden Fenerbahçe bu sonucun ardından bu sezon UEFA ülke puanına 0.40 puan katkıda bulundu.

Kadıköy'de Dzeko ve Szymanski rüzgarı! Lugano'yu deviren Fenerbahçe'den ülke puanına büyük katkı! İşte UEFA güncel ülke puanı sıralaması ile ilgili etiketler Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın katili ya da katilleri bu videoda mı saklı? Kadını bakın nasıl susturdular?

Diyarbakır'ı Bağlar ilçesinde 21 Ağustos Çarşamba günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün sonra bu sabah cansız bedenine ulaşılmıştı. Cenaze hazırlıklarına başlayan köyden sosyal medyaya servis edilen bir video ise Narin'in katilini ya da katillerini mi saklıyor sorusunu akıllara getirdi.